De toepassing kon niet correct starten (0xc0000142) in Windows 10

Mogelijk bent u een moment tegengekomen waarop u probeerde een toepassing te openen en deze niet kon openen, maar in plaats daarvan een foutmelding opleverde . De toepassing kon niet correct starten (0xc0000142) . Als u deze foutmelding ontvangt, is dit bericht wellicht interessant voor u.

Vandaag concentreren we ons op deze fout bij het openen van de opdrachtprompt. De opdrachtprompt is meestal een van de constante bij het oplossen van verschillende soorten fouten in Windows 10. Maar wat als dezelfde opdrachtprompt dezelfde fout tegenkomt? Het wordt erg moeilijk om dit soort fouten op te lossen. Maar het is niet onmogelijk om dat te doen. Er zijn een aantal factoren die de oorzaak zijn van dit soort fouten. Sommige programma's van derden, malware en andere factoren vallen onder deze categorie. We zullen elke mogelijke oplossing proberen om deze fout op te lossen.

De fout luidt:

De toepassing kan niet correct starten (0xc0000142). Klik op OK om de applicatie te sluiten.

En de gebruiker heeft geen andere optie dan op de knop met het label OK te klikken.

Zegt Microsoft,

Er zijn voornamelijk 3 acties die deze fout kunnen veroorzaken:

 1. Veel applicaties starten
 2. Een applicatie starten als een andere gebruiker
 3. Een applicatie starten op een ander bureaublad

Als u zich afvraagt ​​wat de fout 0xc0000142 betekent in de bovenstaande berichtenbox, kunt u de fout vinden in ntstatus.h. Het is STATUS_DLL_INIT_FAILED of "{DLL Initialization Failed} Initialisatie van de Dynamic Link Library% hs is mislukt. Het proces wordt abnormaal beëindigd. "

De applicatie kan niet correct starten (0xc0000142)

We zullen de volgende mogelijke oplossingen proberen om fout 0xc0000142 voor de opdrachtprompt op Windows 10 te herstellen:

 1. Registreer ALLE DLL-bestanden opnieuw
 2. Voer SFC en DISM uit
 3. Los problemen op in Clean Boot State.
 4. Los de registervermelding op.
 5. Controleer de groepsbeleidsinstelling.

Ik raad je aan een systeemherstelpunt te maken. Dit komt omdat tijdens het uitvoeren van dit soort wijzigingen de kans bestaat dat er iets kapot gaat aan de softwarekant van uw computer. Of, als u geen gewoonte hebt om een ​​systeemherstelpunt te maken, raad ik u aan om er regelmatig een te maken.

1] Registreer ALLE DLL-bestanden opnieuw

Allereerst, begin met het openen van een opdrachtpromptvenster met beheerdersrechten door te zoeken naar CMD in het Cortana-zoekvak. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het juiste item en klik op Uitvoeren als beheerder .

Typ vervolgens het volgende en druk op Enter:

voor% 1 in (* .dll) voer je regsvr32 / s% 1 uit

Hierdoor worden ALLE DLL-bestanden opnieuw geregistreerd.

U zou dit moeten doen zodra u opstart in Windows 10 of na het opstarten in de veilige modus.

Nadat u klaar bent, start u uw computer opnieuw op en controleert u of de fout nu is verholpen of niet.

2] Voer SFC en DISM uit

SFC DISM Ultieme Windows Tweaker

Download Ultimate Windows Tweaker en gebruik het om systeembestandscontrole en DISM uit te voeren met een klik op de knop. Hiermee wordt het besturingssysteem gecontroleerd op mogelijke bestandsbeschadigingen en wordt de systeemkopie hersteld.

3] Los problemen op in Clean Boot State

Problemen oplossen in Clean Boot State biedt altijd de mogelijkheid om veel fouten met betrekking tot het systeem op te lossen. U kunt hier meer over lezen in onze gids over het uitvoeren van een schone start.

4] Controleer de registerinstellingen

Druk op de WINKEY + R-knopcombinatie om het hulpprogramma Uitvoeren te starten, typ regedit in en druk op Enter. Klik op Ja voor de UAC- of Gebruikersaccountbeheer-prompt die u krijgt.

Zodra de Register-editor is geopend, navigeert u naar de volgende sleutellocatie:

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run

Verwijder nu de segmenten van de programma's uit het rechterzijpaneel. Deze segmenten bevatten de DWORD-waarden en andere vermeldingen die door het conflicterende programma op de genoemde locatie in de Register-editor zijn gemaakt.

Misschien wilt u ook de volgende sleutel controleren:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Windows \ LoadAppInit_DLLs

Verander de waarde van LoadAppInit_DLLs van 1 in 0.

Nadat u klaar bent met verwijderen, sluit u de Register-editor en start u uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

5] Controleer de groepsbeleidsinstelling

Schakel de opdrachtprompt uit

Open het vak Uitvoeren, typ gpedit.msc en druk op Enter om de Editor voor lokaal groepsbeleid te openen. Navigeer naar het volgende pad:

Gebruikersconfiguratie / Beheersjablonen / Systeem

In het rechterdeelvenster ziet u Toegang tot de opdrachtprompt voorkomen . Dubbelklik erop om het beleid in te stellen. Selecteer Ingeschakeld en klik op Toepassen / OK.

Deze beleidsinstelling voorkomt dat gebruikers de interactieve opdrachtprompt, Cmd.exe, uitvoeren. Deze beleidsinstelling bepaalt ook of batchbestanden (.cmd en .bat) op de computer kunnen worden uitgevoerd. Als u deze beleidsinstelling inschakelt en de gebruiker probeert een opdrachtvenster te openen, geeft het systeem een ​​bericht weer waarin wordt uitgelegd dat een instelling de actie verhindert. Als u deze beleidsinstelling uitschakelt of niet configureert, kunnen gebruikers Cmd.exe en batchbestanden normaal uitvoeren.

Als uw versie van Windows dit groepsbeleid niet heeft, kunt u deze correctie overslaan. Deze oplossing zal zeker niet werken op Windows 10 Home-machines omdat deze geen Groepsbeleid-editor heeft.

Ik hoop dat dit bericht je helpt. Gevorderde gebruikers willen dit bericht misschien lezen op MSDN.

Andere soortgelijke fouten:

 • De toepassing kan niet goed worden geïnitialiseerd 0xc0000005
 • De applicatie kon niet correct starten (0xc00007b)
 • De applicatie kon niet correct starten (0xc0000022)
 • De toepassing kan niet correct starten (0xc0000018).