Herstel ACPI BIOS ERROR in Windows 10

Als u een ACPI_BIOS_ERROR op uw Windows 10/8/7 pc ontvangt, toont dit bericht enkele manieren waarop u het probleem kunt oplossen. De ACPI_BIOS_ERROR bugcontrole met een waarde van 0x000000A5 geeft aan dat de Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) BIOS van de computer niet volledig compatibel is met de ACPI-specificatie.

ACPI BIOS-FOUT in Windows

ACPI BIOS-FOUT in Windows 10

Een PCI-routeringstabel (_PRT) is het ACPI BIOS-object dat specificeert hoe alle PCI-apparaten zijn verbonden met de interruptcontrollers. Een computer met meerdere PCI-bussen kan meerdere _PRT's hebben.

De voorgestelde oplossingen zijn:

1] Update uw apparaatstuurprogramma's

2] BIOS bijwerken

3] Als u geen bijgewerkt BIOS kunt krijgen, of als het nieuwste BIOS nog steeds niet ACPI-compatibel is, kunt u de ACPI-modus uitschakelen tijdens het instellen van de tekstmodus. Om de ACPI-modus uit te schakelen, drukt u op de F7-toets wanneer u wordt gevraagd om opslagstuurprogramma's te installeren. Het systeem meldt u niet dat de F7-toets is ingedrukt, maar schakelt ACPI stil uit en stelt u in staat om door te gaan met uw installatie.

4] Start Opstartherstel.

5] Zie voor aanvullende suggesties: Fixing Blue Screen of Death op Windows 10 | Herstel Windows Stop-fouten of blauwe schermen.

Bezoek Microsoft voor meer informatie over deze stopfout.

ACPI BIOS-FOUT in Windows