Systeempiep uitschakelen in Windows 10

Wanneer computers niet werden geleverd met luidsprekers, waren systeembiepjes een handige manier om ons te waarschuwen als er systeemfouten of hardwarefouten waren en waren ze nogal behulpzaam bij het oplossen van problemen. Maar tegenwoordig zijn deze pieptonen niet echt nodig, maar ze worden nog steeds in elke Windows-release opgenomen. Hoewel ze voor sommigen nuttig kunnen zijn, vinden velen het irritant en willen ze ze misschien uitschakelen.

Schakel Systeempiep uit in Windows 10

Dit bericht zal je vertellen hoe je systeempiepjes uitschakelt in Windows 10/8/7, via Configuratiescherm, Regedit, Apparaatbeheer en CMD.

1] Schakel systeembiep uit via het Configuratiescherm

Klik in Windows 10/8 met de rechtermuisknop in de linkerbenedenhoek om het WinX-menu te openen. Selecteer Configuratiescherm om het te openen. Klik op Hardware en geluiden .

systeem piep uitschakelen

Klik onder Geluid op Systeemgeluiden wijzigen . Blader nu onder het tabblad Geluiden naar en selecteer Standaard piep . Onderaan de Geluidseigenschappenvensters ziet u nu een vervolgkeuzemenu voor Geluiden. Selecteer Geen en klik op Toepassen / OK. Hierdoor wordt de standaard pieptoon van het systeem uitgeschakeld.

U kunt dezelfde procedure ook volgen in Windows 7.

2] Schakel systeembiep uit via Register-editor

Open Register-editor en navigeer naar de volgende sleutel:

HKEY_CURRENT_USER \ Configuratiescherm \ Geluid

In het rechterdeelvenster ziet u Waarde Naam Beep . Dubbelklik erop en verander de waardegegevens in nee .

3] Schakel systeempiep uit met de opdrachtprompt

U kunt de systeempieptoon ook uitschakelen met een opdrachtprompt met verhoogde bevoegdheid. Open hiervoor CMD en typ elk van de volgende regels en druk op Enter na elke opdracht:

net stop piep
 sc config piep start = uitgeschakeld 

Dit zal de piep uitschakelen. Als u het alleen tijdelijk wilt uitschakelen tot de volgende herstart, typ dan alleen de eerste regel.

4] Schakel Beep in Windows uit via Apparaatbeheer

U kunt ook Apparaatbeheer gebruiken om de pieptoon uit te schakelen. Klik hiervoor op Start> Computer. Klik met de rechtermuisknop op Computer en selecteer de optie 'Beheren'.

Klik vervolgens in het linkerdeelvenster van het venster Computerbeheer op Systeemwerkset om het uit te vouwen en kies 'Apparaatbeheer'.

Kies ook in de menubalk de optie 'Weergeven' en selecteer de optie 'Verborgen apparaten weergeven'.

Zoek vervolgens in het rechterdeelvenster de groep Non-plug and Play-stuurprogramma's. Houd er rekening mee dat de groep alleen zichtbaar is nadat u de optie 'Verborgen apparaten weergeven' hebt ingeschakeld.

Zodra je het hebt gevonden, klik je op de groep en zoek je naar het item - Beep . Klik vervolgens op het item om het venster ' Beep Properties' te openen . Selecteer daaronder het tabblad 'Stuurprogramma's' en kies de optie 'Uitgeschakeld' in het vervolgkeuzemenu Systeemtype.

De systeempieptoon op uw Windows-pc is nu uitgeschakeld.

Lees ook : Lijst met computerpiepcodes en hun betekenis.