Gebruik wachtwoordhint en wachtwoordhersteldiskette in Windows 10

Mocht u ooit uw Windows-inlogwachtwoord vergeten, dan bieden Windows 10, Windows 8 en Windows 7 en Windows Vista twee tools die u hierbij helpen:

  1. Wachtwoordhint
  2. Wachtwoordherstelschijf

Herstel van een vergeten Windows-wachtwoord

Laten we eens kijken hoe u kunt herstellen van een verloren of vergeten wachtwoord in Windows OS.

1] Wachtwoordhint

wachtwoord-hint-windows

Uw wachtwoordhint verschijnt onder het wachtwoordinvoervak ​​nadat u een onjuiste invoer heeft gemaakt en klikt vervolgens op OK. U kunt een hint maken wanneer u een wachtwoord instelt met gebruikersaccounts.

Lezen: Inloggen als u het Windows-wachtwoord kwijt bent.

2] Wachtwoordherstelschijf

Met een wachtwoordhersteldiskette kunt u uw wachtwoord wijzigen zonder dat u uw oude wachtwoord hoeft te kennen. U kunt alleen een wachtwoordhersteldiskette maken voor uw lokale gebruikersaccount. Deze schijf bevat een enkel bestand met de naam Userkey .psw , een gecodeerde back-upversie van uw wachtwoord.

U kunt als volgt een wachtwoordhersteldiskette maken :

U moet verwijderbare media beschikbaar hebben, namelijk. USB, diskette, cd, externe harde schijf of een geheugenkaart.

  1. Meld u aan met het account waarvoor u een wachtwoordhersteldiskette wilt maken.
  2. Open Gebruikersaccounts in het Configuratiescherm.
  3. Klik in het taakvenster op Een wachtwoordhersteldiskette maken om de wizard Wachtwoord vergeten te starten en volg de instructies van de wizard.

Om de wachtwoordhersteldiskette te gebruiken wanneer u uw wachtwoord bent vergeten:

  1. Voer op het inlogscherm een ​​invoer in het wachtwoordvak in. Als je het goed raadt, doe je mee! Als u het mis heeft, laat Windows u weten dat het wachtwoord onjuist is.
  2. Klik OK. Het aanmeldingsscherm verschijnt opnieuw, maar met extra tekst onder het wachtwoordvak.
  3. Als het eerste stukje extra tekst, uw wachtwoordhint, uw geheugen probeert op te frissen, voert u uw wachtwoord in. Als dit niet het geval is, klikt u op Wachtwoord opnieuw instellen om de wizard Wachtwoord opnieuw instellen te openen. Deze wizard vraagt ​​naar de locatie van de wachtwoordhersteldiskette, leest de gecodeerde sleutel en vraagt ​​u vervolgens om een ​​nieuw wachtwoord in te stellen, dat vervolgens wordt gebruikt om u aan te melden.

U kunt ook altijd een beheerdersaanmelding hebben en uw wachtwoord wijzigen of verwijderen, maar u verliest dan de toegang tot uw gecodeerde bestanden, e-mailberichten en uw opgeslagen inloggegevens.

U kunt ook gratis hulpprogramma's voor wachtwoordherstel van derden gebruiken. U hoeft geen toegang te hebben tot Windows om uw verloren wachtwoorden te kunnen herstellen. Download de gratis ISO-afbeelding, brand deze op een cd en start op vanaf de cd. Het lokaliseert vervolgens de Windows-gebruikersaccounts.

Lezen: Microsoft-beleid inzake verloren of vergeten Windows-wachtwoorden.

Zie ook dit bericht over Windows-wachtwoordherstel voor meer suggesties.

wachtwoord-hint-windows