Kan geen nieuwe map maken in Windows 10

Gebruikers hebben een vreemd probleem gemeld waarbij ze geen nieuwe mappen kunnen maken in Windows 10 met behulp van het contextmenu met de rechtermuisknop. Dit geldt voor zowel het bureaublad als in andere mappen. Als u met dit probleem wordt geconfronteerd, lees dan verder.

Kan geen nieuwe mappen maken in Windows 10

Als Windows 10 geen nieuwe map kan maken vanuit het contextmenu met de rechtermuisknop, probeer dan de volgende suggesties:

  1. Gebruik een sneltoets
  2. Controleer Maprechten
  3. Reset mapweergave in Verkenner
  4. Nieuw contextmenu ontbreekt?
  5. Los problemen op in Clean Boot State
  6. Voer systeembestandscontrole uit
  7. Systeemherstel uitvoeren.

Laten we ze in detail bekijken.

Dit probleem heeft 2 voorwaarden. Een daarvan is het onvermogen om mappen op het bureaublad te maken en de andere situatie is wanneer u geen mappen in bestaande mappen kunt maken. Probeer de volgende oplossingen achtereenvolgens om het probleem op te lossen:

1] Gebruik de sneltoets

De sneltoets om een nieuwe map te maken is CTRL + SHIFT + N . Je zou het kunnen proberen om een ​​nieuwe map te maken. Als het werkt, zou u veel tijd besparen met meer gecompliceerde oplossingen. Hoewel het nog steeds een tijdelijke oplossing zal zijn en geen oplossing.

2] Controleer de maprechten

Hoewel gebruikers standaard machtigingen hebben om nieuwe mappen te maken, kunnen de mapmachtigingen worden gewijzigd door een virus, malware, Windows Update, enz. In dat geval kunt u de mapmachtigingen controleren en deze als volgt corrigeren:

Klik met de rechtermuisknop ergens in de hoofdmap en selecteer Eigenschappen in het menu.

Kan geen nieuwe mappen maken in Windows 10

Ga naar het tabblad Beveiliging en selecteer de gebruiker die op het systeem is aangemeld.

Klik op Bewerken.

Bewerk machtigingen

Vink in het gedeelte voor Machtigingen onder Toestaan ​​de selectievakjes voor Volledig beheer en Schrijven aan.

Toestemmingen toestaan

Klik op Toepassen om de instellingen op te slaan.

Controleer of het probleem hiermee is opgelost.

Gebrek aan machtigingen is de belangrijkste oorzaak van het probleem dat wordt besproken. Door ze toe te voegen, zou het probleem in de meeste gevallen moeten worden opgelost.

Als het toevoegen van de machtigingen niet helpt, of als u dit probleem ook op het bureaublad tegenkomt, probeer dan de volgende oplossingen achtereenvolgens:

3] Reset mapweergave in Verkenner

Standaard is de bestandsverkenner zo ingesteld dat gebruikers submappen kunnen maken. Als de instellingen om welke reden dan ook zijn gewijzigd (zoals een virus, malware, Windows-update, enz.), Kunt u de mapweergave terugzetten naar de standaardinstellingen via de Verkenner of de Register-editor.

4] Ontbreekt er nieuw contextmenu?

Terwijl u probeert een nieuwe map te maken, klikt u met de rechtermuisknop in de bovenliggende map en selecteert u het contextmenu Nieuw . Dit nieuwe contextmenu ontbreekt mogelijk in veel systemen. Dit bericht helpt je de standaard te herstellen als het item Nieuw contextmenu ontbreekt.

5] Los problemen op in de status Clean Boot

Schoon opstarten

In het geval dat een programma van derden het maken van een nieuwe map verhindert, kan de oorzaak worden opgespoord door het systeem opnieuw op te starten in Clean Boot State. In deze toestand zal het systeem opstarten, maar geen enkel programma van derden zal automatisch starten bij het opstarten. U kunt er dus achter komen of een programma van een derde partij het probleem veroorzaakt of niet.

Als dit niet het geval is, kunt u de standaard opstartprogramma's controleren en de lastige uitschakelen.

6] Voer systeembestandscontrole uit

Het probleem dat wordt besproken is onverwacht, maar een veelvoorkomend probleem. Een van de redenen voor een dergelijk probleem kunnen corrupte of ontbrekende systeembestanden zijn. Een SFC-scan kan helpen bij het controleren op corrupte of ontbrekende bestanden en deze indien nodig vervangen.

7] Voer Systeemherstel uit

Als al het andere niet lukt, kunt u proberen het systeem te herstellen naar een eerder systeemherstelpunt als u weet of het goed werkte. Het is heel goed mogelijk dat recente wijzigingen in het systeem het probleem hebben veroorzaakt en een systeemherstel kan dit probleem oplossen. Houd er rekening mee dat een systeemherstel alleen werkt als u eerder een herstelpunt hebt gemaakt. Daarom raden we aan om van tijd tot tijd herstelpunten te maken.

Hoop dat het helpt!

Toestemmingen toestaan