Uw Firefox-profiel kan niet worden geladen. Mogelijk ontbreekt het of is het niet toegankelijk

Caching in Windows en andere besturingssystemen wordt gebruikt om de prestaties van applicaties te verbeteren. Hiermee kunnen apps sneller worden geladen. In een paar gevallen kan de cache echter beschadigd of beschadigd raken. Wanneer dit gebeurt in de Firefox-browser, ziet u het bericht ' Uw Firefox-profiel kan niet worden geladen, het ontbreekt of is ontoegankelijk '. Het gebeurt ook wanneer Firefox de profielmap niet kan vinden of er geen toegang toe heeft. Gelukkig bestaat er een gemakkelijke manier om dit beschadigde Firefox-profielprobleem te repareren of op te lossen. Hier is hoe!

Uw Firefox-profiel kan niet worden geladen. Mogelijk ontbreekt het of is het niet toegankelijk

Als u het niet weet, slaat Firefox uw gebruikersgegevens en instellingen standaard op in een speciale profielmap. De browser haalt informatie uit deze map telkens wanneer u ervoor kiest om deze te starten. De standaardlocatie van de Firefox-profielmap is onder de map % APPDATA% \ Mozilla \ Firefox \ Profiles .

Herstel de fout door het bestand profiles.ini te verwijderen

Als u problemen ondervindt bij het openen van Profielbeheer, kunt u ervoor kiezen om een ​​nieuw standaard Firefox-profiel te maken door het bestand profiles.ini te verwijderen. Doe het volgende,

Klik op de Windows Start-knop of druk op de Windows-toets om het Startmenu te openen.

Typ % appdata% en druk op de 'Enter'-toets. Als u klaar bent, moet de verborgen map AppData \ Roaming voor u zichtbaar worden.

Open de map door te dubbelklikken op de Mozilla-map , gevolgd door een dubbelklik op de Firefox-map .

Verwijder nu eenvoudig het bestand profiles.ini . Zorg ervoor dat u de map Profielen niet verwijdert, deze moet een pictogram van een bestandsmap hebben.

Uw Firefox-profiel kan niet worden geladen. Mogelijk ontbreekt het of is het niet toegankelijk

Het is belangrijk om hier te vermelden dat de .ini-bestandsextensie wordt geïdentificeerd als het bestand met een ' Gear' -pictogram ernaast, zoiets als' Configuratie-instellingen 'of' Toepassingsinstellingen '.

Wanneer u Firefox start, wordt er een nieuw profiel aangemaakt.

Ten tweede, als u weet waar uw profiel bestaat, probeer dan een van de volgende methoden om Firefox te helpen het te vinden.

  1. Verplaats de profielmap terug naar de oorspronkelijke locatie. (Het spreekt voor zich en vereist geen uitgebreide discussie).
  2. Herstel de oorspronkelijke naam van het profiel als je deze hebt gewijzigd.
  3. Maak een nieuw profiel met behulp van Profielbeheer. Wijs het een geschikte naam toe, klik op de knop Map kiezen en selecteer vervolgens de profielmap die u hebt verplaatst of hernoemd, voordat u de wizard Een nieuw profiel maken voltooit.

Met Firefox User Profile Manager kunt u meerdere gebruikersprofielen maken en beheren.