Hoe u een watermerk toevoegt in Google Documenten

Het toevoegen van een watermerk aan uw document is een uitstekende manier om te voorkomen dat uw afbeeldingen zonder uw toestemming worden gebruikt. Maar helaas is er niet zo'n ingebouwde functie nog steeds beschikbaar in Google Documenten om dit te doen. Er is echter een manier die u als alternatief kunt gebruiken. In deze handleiding is er een eenvoudige benadering die u kan helpen om eenvoudig een watermerk in Google Documenten toe te voegen . Dus laten we beginnen.

Een watermerk invoegen in Google Documenten

Google Documenten heeft geen kernfunctie om een ​​watermerk aan uw document toe te voegen. In dit geval moet u een achtergrondafbeelding maken met de watermerktekst en er een transparante laag overheen toevoegen. Volg de onderstaande suggesties om het in details te kennen:

Open een leeg document op Google Documenten.

Zodra het is geopend, gaat u naar de werkbalk en selecteert u het tabblad Invoegen .

Selecteer Tekening > Nieuw in de lijst .

Op het tekenpapier kunt u een tekstvak toevoegen en dit aanpassen volgens de vereisten van het watermerk.

Ga dus naar de werkbalk en klik op het tekstvakpictogram dat beschikbaar is in het 'T'-formulier. Terwijl u met de muis over dit pictogram beweegt, wordt de naam weergegeven.

Hoe u een watermerk toevoegt in Google Documenten

Selecteer het pictogram Tekstvak en u zult zien dat de muiscursor verandert in een plusteken.

Ga naar het lege gebied van het canvas, klik en sleep met de muis om een ​​tekstvak te maken. Hoe groot het tekstvak moet zijn, het hangt allemaal af van jou en de vereisten van je papier.

Nadat u de tekst in uw tekstvak hebt toegevoegd, kunt u deze aanpassen met de menuoptie. Deze optie is beschikbaar in de drie-stippellijn in de menubalk.

Met de optie Meer kunt u de kleuren van de randen van het vak instellen, het lettertype van uw voorkeur kiezen, de tekengrootte, vulkleur en vele andere dingen aanpassen aan uw vereisten.

Om het tekstvak te verplaatsen, klikt u erop, houdt u het vast en sleept u het naar de gewenste locatie.

Om het formaat van het vak te wijzigen, moet u op het kleine vierkantje in het midden van de lijn klikken en het vervolgens slepen.

U kunt het tekstvak ook draaien om het uiterlijk van het watermerk te wijzigen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar op de rotatiehendel te klikken en deze te slepen die beschikbaar is bovenaan het tekstvak. U zult zien dat de geschreven tekst ook wordt geroteerd samen met het tekstvak.

Dus als u de juiste wijzigingen in uw tekstvak heeft aangebracht, klikt u op de knop Opslaan en sluiten zodat de wijziging van kracht kan worden.

Voeg een watermerk toe in Google Documenten

Op die manier kun je in de bovenstaande afbeelding zien wat ik heb gemaakt. Omdat het een watermerk is, moet de tekst een super transparante vorm hebben. Daarom heb ik de grijze kleur van de tekst gekozen die een veel lichtere tint heeft.

Voeg de watermerktekst in Google Documenten in

Bovendien kunt u met Google Docs de tekentekst in één keer aan al uw pagina's toevoegen, zonder de tekst te onderbreken. Om dit te doen, moet u uw watermerktekst toevoegen aan het kop- of voettekstgebied.

Ga hiervoor naar het tabblad Invoegen > Kop- en voetteksten .

In het zijmenu kunt u de optie Koptekst, Voettekst of beide selecteren, afhankelijk van uw behoefte.

Zodra u zich in het respectieve gedeelte van het Google Docs-document bevindt, klikt u op het tabblad Invoegen > Tekening > Van Drive.

Voeg de watermerktekst in Google Documenten in

Wanneer u op de volgende pagina bent, selecteert u het item dat u als watermerk wilt toevoegen en klikt u vervolgens op de knop Selecteren .

Watermerktekst in Google Documenten.

In het pop-upmenu Tekeningen invoegen ziet u twee opties met elk een eigen keuzerondje. Als u wilt dat de link naar de watermerktekst bij uw document wordt opgeslagen, selecteert u Link naar bron. En, om het item zonder link toe te voegen, kiest u voor de tweede optie, namelijk niet-gelinkt invoegen.

Nadat u de watermerktekst heeft gemaakt, ziet u drie opties wanneer u het tekstvak selecteert. Dit zijn - Inline, tekstomloop en tekstonderbreking. Deze opties helpen u de grootte van het tekstvak aan te passen, zodat u ze naar wens kunt plaatsen.

  1. Inline - Google Documenten plaatst de tekstomloop standaard in deze indeling. Het suggereert dat de toegevoegde tekening fungeert als een onderdeel van de tekst en daarom niet vrij op de pagina kan worden geplaatst
  2. Tekstomloop - Als u deze optie selecteert, wordt de tekst omsloten door alle vier de zijden van het object met watermerk. En het heeft een constante kloof tussen de tekst en elke grens van de afbeelding.
  3. Break Text - Als u deze optie selecteert, zult u merken dat de tekst boven en onder het object wordt geplaatst. Het verdeelt de zin waarin u het hebt ingevoegd.

Dat is het. Ik hoop dat deze gids je kan helpen om een ​​watermerk toe te voegen aan je Google Documenten-document.

Voeg een watermerk toe in Google Documenten