Hoe het Windows 10-scherm naar een ander apparaat te spiegelen

Schermspiegeling komt tegenwoordig veel voor en er zijn veel situaties waarin u uw Windows 10-scherm naar een ander Windows 10-apparaat wilt spiegelen . Maar om het scherm te spiegelen is een uitzonderlijk goede internetverbinding vereist en de hele installatie verbruikt veel data. Wanneer u het via het LAN doet, is het gemakkelijk haalbaar als u een snel genoeg Wi-Fi-verbinding of een bekabelde verbinding hebt, u kunt eenvoudig het scherm van een pc spiegelen en zelfs bedienen met een andere computer.

Windows 10 Schermreproductie

Windows 10 werd geleverd met een ingebouwde functionaliteit waarmee u het scherm kunt spiegelen naar andere apparaten die beschikbaar zijn op het netwerk. Het ontvangende apparaat kan een tv, een streamingstick of zelfs een andere Windows-computer zijn. Het enige dat u hoeft te doen, is een paar instellingen aanpassen op uw computer en de computer waarnaar u wilt projecteren. Bekijk deze korte handleiding over het projecteren van uw computerscherm op een andere Windows-pc. Dit zal u helpen verbinding te maken met een draadloos beeldscherm.

Spiegel Windows 10-scherm naar een ander apparaat

Windows 10 Schermreproductie

Om te beginnen moeten we een paar instellingen op de ontvangcomputer wijzigen. Zorg er dus voor dat u toegang heeft tot de ontvangende computer en volg deze stappen op die computer.

  1. Open Instellingen en open vervolgens Systeem .
  2. Scroll naar beneden om ' Projecteren naar deze pc' in het linkermenu te vinden.
  3. Selecteer nu in het eerste vervolgkeuzemenu ' Overal beschikbaar '.
  4. En selecteer in het tweede vervolgkeuzemenu 'Alleen eerste keer '.
  5. Schakel 'Pincode vereist voor koppelen' in en wijzig andere instellingen volgens uw vereisten.

Om meer te weten over deze instellingen, kunt u de meegeleverde beschrijvingen lezen of ' Get Help ' gebruiken. Dus nu heb je je ontvangende computer ingeschakeld. Deze computer kan worden gebruikt als scherm voor andere Windows-pc's en telefoons.

Nu is het tijd om de projecterende computer aan te sluiten. Zorg ervoor dat beide computers op hetzelfde lokale netwerk zijn aangesloten. Ga nu op de pc waarvan het scherm moet worden geprojecteerd naar het ' Actiecentrum ' en klik op ' Verbinden '. U kunt ook op Win + K drukken . Het zoeken naar de beschikbare apparaten duurt even en daarna kunt u de ontvangende computer in deze lijst vinden. Selecteer het apparaat en klik op ' Verbinden '.

Ga nu terug naar de ontvangende computer en klik op ' Ja ' om de verbinding toe te staan. Mogelijk wordt u gevraagd om de pincode in te voeren die op de ontvangende computer wordt weergegeven. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, ziet u een nieuw venster met de schermuitvoer van de tweede computer.

Er zijn nog een paar opties beschikbaar op de projecterende computer. U kunt bijvoorbeeld de projectiemodus wijzigen en de andere computer als een extern beeldscherm behandelen. U kunt kiezen uit de vier standaard beschikbare projectiemodi. Dit zijn 'Alleen pc-scherm', 'Dupliceren', 'Verlengen' en 'Alleen tweede scherm'.

U kunt ook invoer toestaan ​​vanaf een toetsenbord of muis die op de ontvangende computer is aangesloten. Deze functie geeft in wezen volledige toegang tot de andere computer en kan handig zijn bij het oplossen van problemen op uw computer met de hulp van een expert.

spiegel Windows 10-scherm naar een ander apparaat

De ' Connect' -functie in Action Center is geïntroduceerd in Windows 10, maar' Projecting to this PC 'is pas geïntroduceerd in Windows 10 v 1607. Het is dus mogelijk dat je een scherm kunt projecteren vanaf een niet-bijgewerkte Windows-computer. Maar u moet uw ontvangerscomputer volledig hebben bijgewerkt.

Dus dat was alles over deze tutorial. Bijna dezelfde stappen zijn van toepassing als u het scherm van uw gsm wilt projecteren.

Lees ook :

  1. Hoe u uw Windows-computerscherm op een tv kunt projecteren
  2. Miracast instellen en gebruiken op Windows 10.
windows 10 scherm spiegelen