Wat doet het bureaublad vernieuwen of het verkennervenster vernieuwen eigenlijk?

Ik ben er zeker van dat u moet hebben gemerkt dat wanneer u met de rechtermuisknop op uw Windows-bureaublad of in een geopend verkennervenster klikt, u een optie ziet genaamd Vernieuwen in het contextmenu. De optie Vernieuwen is er sinds u zich kunt herinneren!

Maar heb je je echt afgevraagd wat deze optie eigenlijk doet? Vernieuwt het uw Windows-besturingssysteem en zorgt het ervoor dat het soepel blijft werken? Maakt het uw Windows sneller? Of misschien denkt u dat het het geheugen van uw computer zal wissen of het RAM zal vernieuwen ...? Eigenlijk is het geen van deze!

Wat doet Desktop of map vernieuwen?

Het bureaublad is niets anders dan een map in het Windows-besturingssysteem. Het is geprogrammeerd om automatisch te vernieuwen wanneer de inhoud verandert. Wanneer de inhoud van de map verandert, wordt deze automatisch vernieuwd. Maar soms merkt u misschien dat het bureaublad of de map niet automatisch wordt vernieuwd.

In de volgende gevallen moet u uw bureaublad mogelijk handmatig vernieuwen:

  • Het bureaublad toont niet de bestanden of mappen die u zojuist hebt gemaakt, verplaatst, verwijderd, hernoemd of opgeslagen
  • U moet uw bureaubladpictogrammen opnieuw uitlijnen
  • U merkt dat u de bureaubladpictogrammen niet kunt gebruiken.
  • Bestanden die op het bureaublad zijn gemaakt door een toepassing van een derde partij, worden niet weergegeven
  • En dergelijke soortgelijke situaties waarin de inhoud van het bureaublad of de map niet verandert wanneer verwacht.

Als u in dat geval op F5 drukt of met de rechtermuisknop op uw Windows-bureaublad klikt en Vernieuwen selecteert, wordt de situatie gecorrigeerd. Het handmatig vernieuwen van het bureaublad of de map kan de inhoud in alfabetische volgorde veranderen als eerst mappen en dan bestanden.

Maar als u constant de optie Vernieuwen regelmatig moet gebruiken om uw bureaublad of verkennervensters te vernieuwen, wilt u misschien deze oplossing zien: het bureaublad wordt niet automatisch vernieuwd in Windows.

Waarom verversen sommige mensen het bureaublad constant?

Het is je misschien opgevallen dat sommige mensen hun bureaublad regelmatig vernieuwen om het op te frissen. Het is bijna een dwangmatige stoornis geworden om de desktop constant op te frissen. Je hebt deze gewoonte misschien opgemerkt, vooral bij sommige computeringenieurs en technici die geobsedeerd zijn door het gebruik van de optie Vernieuwen - bijna in een staat van razernij.

Wat is hiervan de reden? Er is geen noodzaak of reden om dit te doen. Het is gewoon een dwaze gewoonte, ze moeten gewoon doorbreken.

Heeft u vrienden die de gewoonte hebben om de optie Bureaublad vernieuwen vaak te gebruiken? Misschien wil je dit bericht met hen delen.

Of misschien ben jij ook een van hen… probeer dan deze gewoonte te doorbreken! ;)

OPMERKING: De optie Vernieuwen kan niet worden verwijderd uit het contextmenu met de rechtermuisknop, of worden gewijzigd omdat het geen shell-extensie is, maar hard gecodeerd is in het besturingssysteem.

Zie dit bericht als uw bureaublad zichzelf automatisch blijft vernieuwen.