Explorer crasht wanneer ik met de rechtermuisknop klik om het contextmenu te openen of een nieuwe map te maken

Windows File Explorer is een van de belangrijkste elementen van elke Windows-versie, omdat het gebruikers helpt bij het openen van verschillende mappen en bestanden. Het contextmenu met de rechtermuisknop biedt verschillende handige items waarmee u verschillende handige bewerkingen kunt uitvoeren. Maar soms merkt u misschien dat uw Windows Verkenner crasht wanneer u met de rechtermuisknop klikt om het contextmenu te openen of een nieuwe map maakt. Als u met dit probleem wordt geconfronteerd, is dit wat u moet doen om het probleem op te lossen.

Voordat u verder gaat, moet u weten dat dit probleem zich voornamelijk voordoet wanneer uw programma's veel items toevoegen aan het contextmenu met de rechtermuisknop. Dit probleem kan worden veroorzaakt door slecht gecodeerde items die worden toegevoegd door software of services van derden.

Explorer crasht als ik met de rechtermuisknop klik

Wat u eerst moet doen, is een schone start uitvoeren. In Clean Boot State is het gemakkelijker om het probleem te diagnosticeren.

Druk op Win + R, typ msconfig en druk op de knop Enter. Zorg ervoor dat op het tabblad Algemeen de optie "Selectief opstarten" is gekozen. Schakel vervolgens de optie "Opstartitems laden" uit.

Windows File Explorer crasht als ik met de rechtermuisknop klik

Ga daarna naar het tabblad 'Services' en vink de optie 'Alle Microsoft-services verbergen' aan.

Windows File Explorer crasht als ik met de rechtermuisknop klik

Selecteer daarna alle services en klik op "Alles uitschakelen". Klik op Toepassen en vervolgens op OK.

Uw systeem zal om een ​​herstart vragen. Ga je gang, en bij een herstart zul je merken dat je pc is opgestart in Clean Boot State.

Open nu File Explorer en klik met de rechtermuisknop en zie. Crasht Explorer of niet? Zo ja, dan is het een systeemitem dat het probleem veroorzaakt. Zo niet, dan is het een niet-Microsoft-item dat de dader is.

Nu moet u het identificeren, en de enige manier om dit te doen is door het ene item na het andere uit te schakelen.

Start opnieuw op in de normale modus en vergeet niet de wijzigingen die u in msconfig hebt aangebracht, ongedaan te maken.

Download en open nu ShellExView , software van derden waarmee gebruikers kunnen zoeken naar alle shell-extensies die door software van derden aan uw rechtsklikmenu zijn toegevoegd.

U ziet alle extensies, huidige status (uitgeschakeld / ingeschakeld), type, beschrijving, productnaam (die het item heeft toegevoegd), bedrijf, enz.

Shell-extensies die door Microsoft zijn toegevoegd, leveren over het algemeen geen problemen op. Verberg ze dus in de lijst. Ga hiervoor naar Opties> Alle Microsoft-extensies verbergen. Nu ziet u alleen de extensies die zijn toegevoegd door software van derden.

Nu, om alles te selecteren en op de rode knop te klikken. Klik met de rechtermuisknop op de items en kies voor ' Geselecteerde items uitschakelen '.

Windows File Explorer crasht als ik met de rechtermuisknop klik

Het zal alle extensies tegelijk uitschakelen. Nu moet u de een na de ander inschakelen en erachter komen welke van deze het probleem veroorzaakt.

Zodra u de boosdoener heeft ontdekt, moet u deze uitgeschakeld houden of dat item verwijderen.

Start hierna uw computer opnieuw op om te controleren of deze goed werkt of niet.

Zie dit bericht als Windows File Explorer crasht of vastloopt en deze als het contextmenu vastloopt of traag opent.

Windows File Explorer crasht als ik met de rechtermuisknop klik