Hoe weet u of SSD niet werkt in Windows 10

De computerwereld verschuift langzaam maar zeker van Hard Disk Drives (HDD) naar Solid State Drives (SSD), en de kans is groot dat zowel de Xbox One Series X als de PlayStation 5 voor een enorme verschuiving kunnen zorgen.

Hoe weet u of SSD niet werkt in Windows 10

Hoe weet u of SSD niet werkt in Windows 10

Deze consoles pushen SSD's als een integraal onderdeel van de game-ervaring, wat betekent dat pc-gamers mee willen doen aan de actie.

Hoewel we dol zijn op het snelheidsvoordeel van SSD's, hebben ze een lagere levensverwachting in vergelijking met HDD's. Zie je, van een SSD wordt verwacht dat hij tussen de vijf en zeven jaar blijft werken, maar daarvoor kunnen dingen de kop opsteken, daarom moet je op het ergste voorbereid zijn.

In dit bericht behandelen we de volgende onderwerpen:

  1. Wat zorgt ervoor dat een SSD faalt
  2. Hoe u kunt controleren of uw SSD in orde is
  3. Computer crasht regelmatig
  4. Kan bestanden niet lezen of schrijven
  5. De schijf wordt alleen-lezen
  6. Mogelijk moet het bestandssysteem worden gerepareerd
  7. Fouten veroorzaakt door slechte blokken

Laten we dit vanuit een meer gedetailleerd perspectief bekijken.

1] Wat veroorzaakt het falen van een SSD

Opgemerkt moet worden dat SSD's niet op dezelfde manier uitvallen als HDD's, dat wil zeggen omdat ze niet mechanisch zijn, wat betekent dat er geen bewegende delen zijn. We moeten er echter op wijzen dat SSD's allemaal veel afhankelijk zijn van voedingen en condensatoren, dus deze dingen zijn kwetsbaar voor storingen.

Als er bijvoorbeeld thuis een stroomstoring of stroompiek is, kan het zijn dat de SSD niet meer goed werkt. Bovendien, als een SSD defect raakt, moeten gebruikers mogelijk letten op bestandscorruptie, zelfs als het apparaat niet 100 procent defect is.

Bovendien hebben SSD's beperkte lees- / schrijfcycli , dus er zal een tijd komen dat ze gewoon uit het niets falen. Nu hebben nieuwere SSD's langere lees- / schrijfcycli, waardoor ze perfect zijn voor nieuwkomers.

Als u zich geen nieuwe SSD kunt veroorloven, raden we u af om een ​​gebruikte SSD te kopen, tenzij u de volledige geschiedenis kent.

2] Hoe u kunt controleren of uw SSD in orde is

Weten of een SSD slecht gaat, is niet zo eenvoudig in vergelijking met een gewone mechanische schijf. Zie je, wanneer een mechanische aandrijving zijn einde nadert, maakt het apparaat veel lawaai. Dit krijg je niet van een SSD omdat er geen bewegende delen zijn, zoals hierboven vermeld.

Wat zijn dan de mogelijkheden? Welnu, we zouden CrystalDiskMark willen aanbevelen, een gratis tool die uw SSD geruisloos op de achtergrond controleert.

3] Computer crasht regelmatig

Regelmatige crashes ervaren? Het hoeft niet altijd een probleem te zijn met Windows 10, maar eerder met de SSD. Als u niet meteen een nieuwe schijf kunt kopen, maak dan een back-up van uw gegevens en installeer Windows opnieuw.

Lezen : Windows heeft een probleem met de harde schijf gedetecteerd.

4] Kan bestanden niet lezen of schrijven

Een ander teken dat uw SSD zich voorbereidt om de geest op te geven, is wanneer hij het moeilijk vindt om bestanden te lezen of te schrijven. Als het systeem een ​​slecht blok detecteert terwijl het probeert om een ​​bestand te schrijven, kan de drive weigeren om de gegevens te schrijven. Hetzelfde geldt als er een slecht blok is bij het lezen van een bestand. Het systeem weigert gewoon te lezen.

5] De drive wordt alleen-lezen

Op een gegeven moment kan uw SSD weigeren u toe te staan ​​bewerkingen uit te voeren die gegevens naar de schijf schrijven. Dit komt niet vaak voor, maar het gebeurt wel. Wanneer dit gebeurt, wordt de schijf alleen-lezen en dat is maar goed ook, want u kunt uw gegevens herstellen.

Nadat u uw gegevens hebt hersteld, wist u de SSD en vernietigt u deze voordat u deze in de prullenbak gooit.

6] Mogelijk moet het bestandssysteem worden gerepareerd

Als u uw computer niet op de juiste manier afsluit, is de kans groot dat u een foutmelding krijgt dat uw pc moet worden gerepareerd. Dit kan een zeker teken zijn dat uw SSD aan een aantal slechte blokken lijdt en mogelijk zijn einde nadert.

Maar nogmaals, misschien is het niet goed aangesloten, dus open je desktop of laptop om te zien of alles correct is uitgelijnd.

Nu biedt het besturingssysteem in de meeste gevallen een optie om de schijf te repareren. Wanneer de fout in Windows 10 verschijnt, geeft het systeem een ​​prompt weer waarin de eigenaar wordt gevraagd een scan uit te voeren om onder andere slechte sectoren te repareren.

Houd er rekening mee dat u tijdens het reparatieproces enkele gegevens kunt verliezen. Dit gebeurt niet vaak, maar u moet er toch rekening mee houden.

7] Fouten veroorzaakt door slechte blokken

Er zijn momenten waarop uw SSD niet werkt vanwege slechte blokken. Dit is vergelijkbaar met slechte sectoren op harde schijven. Slechte blokkades treden meestal op wanneer de computer bestanden probeert op te slaan of te lezen, maar tijdens het proces duurt het erg lang voordat dit is voltooid.

Uiteindelijk geeft de computer het op met een foutmelding. Een van de manieren om dit probleem op te lossen, is door het hulpprogramma Hard Disk Health te gebruiken om te scannen op fysieke problemen. Als het te slecht is gegaan, maak dan gewoon een back-up van uw inhoud en ga op zoek naar een vervangende schijf.

Hoe weet u of SSD niet werkt in Windows 10