Hoe u Netflix-fout 12001 kunt oplossen

Wanneer u besluit om te ontspannen en een film of tv-programma op Netflix te kijken, is het laatste waar u zich zorgen over wilt maken: Netflix zelf werkt niet. Ja, er zijn tal van redenen die uw plan kunnen verpesten, fout 12001 is een van de overvloedige redenen waardoor Netflix fout kan gaan. Met dit in gedachten hebben we besloten om algemene oplossingen voor dit specifieke probleem op te sommen.

Wat is Netflix-fout 12001?

Netflix-fout 12001

Netflix-fout 12001 treedt op wanneer Netflix crasht of mislukt terwijl het actief is. Deze foutcode verwijst meestal naar bepaalde informatie die op uw apparaat is opgeslagen en die moet worden vernieuwd. Het heeft alleen meer invloed op Android-apparaten dan op andere streaming-systemen en geeft het onderstaande bericht weer:

"Sorry, we konden de Netflix-service niet bereiken. Probeer het a.u.b. opnieuw. Bezoek de Netflix-website (12001) als het probleem zich blijft voordoen "

Wat zijn de oorzaken?

Netflix-fout 12001 wordt veroorzaakt wanneer er een probleem is bij het ophalen van gegevens uit het geheugen van het apparaat. Het probleem wijst er over het algemeen op dat een essentieel onderdeel van de gegevens beschadigd of verouderd is en moet worden vernieuwd.

Deze fout kan optreden zonder enige waarschuwing, meestal kan het foutbericht op het scherm verschijnen wanneer Netflix actief is. Ook kan het foutbericht of een ander dialoogvenster blijven verschijnen als de fout niet wordt aangepakt.

Hoe u Netflix-fout 12001 kunt oplossen

Volg de onderstaande opties voor probleemoplossing om uw Netflix weer aan de praat te krijgen.

1] Start het apparaat opnieuw op

Netflix-fout 12001 vereist een eenvoudige oplossing waarbij de gebruiker zijn / haar apparaat opnieuw moet instellen. Houd dus de aan / uit-knop van uw apparaat ingedrukt en selecteer ' Afsluiten' in de bevestigingsmenu-opties. Zodra het apparaat is uitgeschakeld, start u hetzelfde opnieuw op en probeert u Netflix opnieuw te laden.

Door het apparaat opnieuw op te starten, worden de gegevens automatisch vernieuwd en in veel gevallen werkt deze hack onmiddellijk.

2] Wis toepassingsgegevens

Als het opnieuw opstarten niet heeft gewerkt, moet u de Android-cache en app-gegevens wissen. Dit proces zal de gebruiker uitloggen bij de applicatie en alle gedownloade films / shows verwijderen. Dit is een snelle optie voor het vernieuwen van gegevens en vereist geen herinstallatie van de applicatie.

3] Controleer de internetverbinding

We hebben aangegeven dat Netflix-fout 12001 een fout is die verband houdt met verouderde / beschadigde informatie die op het apparaat is opgeslagen. Waarom stellen we dan een oplossing voor netwerkproblemen voor deze fout voor. Welnu, soms kan een netwerkstoring ook deze fout veroorzaken, hier zijn een paar dingen die u zou moeten doen:

  • Maak verbinding met een ander internettoegangspunt (Wi-Fi / mobiele hotspot) - soms kan een zwakke internetverbinding leiden tot fout 12001, dus probeer een ander netwerk en kijk of het probleem is opgelost.
  • Reset uw router - uw router kan soms het slachtoffer worden van lokale netwerkproblemen. Als u problemen ondervindt met de router, probeer deze dan terug te zetten naar de oorspronkelijke instellingen.
  • Neem contact op met uw internetprovider (ISP) - als het verbinden met een ander netwerk en het resetten van de router niet werkte, neem dan onmiddellijk contact op met uw internetprovider en zoek hulp.

Beste Netflix Original-serie voor liefhebbers van onconventionele inhoud

Degenen die OTT-inhoud proberen te streamen via het werk, school of een openbaar Wi-Fi-netwerk - soms blokkeert de netwerkbeheerder dergelijke platforms.

Als dat het geval is, kun je Netflix niet streamen op dergelijke netwerken.

Netflix-fout 12001