Windows 10 Schijfbeheer werkt niet, laadt of reageert niet

Windows 10 Schijfbeheer tool is een ingebouwde functie die een gebruikersinterface biedt om schijfpartities te beheren voor beheerders van de pc. Vaak moet u de grootte van de harde schijfpartitie wijzigen, de grootte samenvoegen of verkleinen, enzovoort. Dit is waar de tool Schijfbeheer nuttig wordt. Omdat de opdrachtregelinterface voor hetzelfde verwarrend en riskant kan zijn, wordt het een enorm probleem als deze tool niet meer werkt. We hebben meldingen gezien dat Windows 10 Schijfbeheer niet werkt, laadt of reageert, en in dit bericht zullen we de mogelijke oplossingen hiervoor delen.

Windows 10 Schijfbeheer werkt niet

We hebben een paar methoden voorgesteld om het probleem aan te pakken. Kijk welke van hen u helpt. U hebt hiervoor beheerdersrechten nodig.

Start de betreffende Schijfbeheerservice opnieuw

Druk op Win-toets + R en typ services.msc . Druk op Enter. Het kan om beheerdersrechten vragen. Dit opent de Windows Services Manager.

Blader in de lijst met services omlaag naar Virtual Disk- service. Dubbelklik om het te openen en kies hiervoor Automatisch . Klik nogmaals op Toepassen en OK om de status op te slaan. U kunt ook op de Start- knop klikken om de Service te starten, als deze nog niet is gestart. Deze Virtual Disk-service biedt beheerservices voor schijven, volumes, bestandssystemen en opslagarrays.

Virtual Disk Services op Windows 10

Sla hierna al uw werk op en start uw pc opnieuw op. Controleer of u nu het hulpprogramma Schijfbeheer kunt openen.

Als het niet helpt, zijn de systeembestanden mogelijk beschadigd en moet u ze mogelijk vervangen door goede OS-bestanden.

Gebruik SFC Scannow of DISM Scan

De systeembestandscontrole in de veilige modus is een zeer populaire ingebouwde tool die u af en toe kunt gebruiken als uw pc meerdere problemen heeft. Het kan corrupte systeembestanden op de pc repareren en ook de gezondheid herstellen.

Als de SFC-opdracht niet werkt, kunt u de DISM-tool uitvoeren die ook de gezondheid van de pc kan herstellen.

Gebruik Diskpart & Fsutil

Als helaas niets voor u werkt, kunt u de opdrachtregelprogramma's van diskpart & fsutil proberen , maar alleen als u weet wat u doet of iemand vraagt ​​die het voor u kan doen. FSUtil en Diskpart zijn krachtig, maar niet voor de onervaren Windows-gebruiker. Wees dus voorzichtig, alsjeblieft.

Het hulpprogramma Diskpart kan alles doen wat de console voor schijfbeheer kan, en meer! Het is van onschatbare waarde voor scriptschrijvers of iedereen die er gewoon de voorkeur aan geeft om achter een opdrachtprompt te werken.

U kunt Diskpart onder andere gebruiken om het volgende te doen:

  • Converteer een standaardschijf naar een dynamische schijf
  • Converteer een dynamische schijf naar een standaardschijf.
  • Maak een partitie op een expliciete schijfverschuiving.
  • Verwijder ontbrekende dynamische schijven.

Windows bevat ook een extra opdrachtregelprogramma voor bestands-, systeem- en schijfbeheer, genaamd Fsutil . Dit hulpprogramma helpt u om de korte naam van een bestand te wijzigen, bestanden te zoeken op SID's (Security Identifier) ​​en andere complexe taken uit te voeren.

Gebruik freeware van derden

Als niets voor u werkt, kunt u gratis Partition Manager Software gebruiken. Ze bieden een eenvoudig te gebruiken interface en kunnen het u gemakkelijk maken.

Het beste!

Schijfbeheer van Windows 10 werkt niet