SD-kaartlezer werkt niet in Windows 10

Veel gebruikers klaagden na het upgraden van hun ervaring van Windows 8.1 naar Windows 10 dat hun SD-kaarten niet werden herkend. Wanneer ze de SD-kaart in de juiste sleuf plaatsen, kan de machine deze gewoon niet detecteren en werkt de SD-geheugenkaartstation niet meer in Windows 10. Dit is een van de meest voorkomende Windows 10-upgrade- en installatiefouten. We onderzoeken enkele oplossingen die u kunnen helpen het probleem op te lossen in Windows 10/8/7.

SD-kaartlezer werkt niet

SD-kaartlezer werkt niet

1] Voer het Windows-hulpprogramma voor probleemoplosser voor hardware uit

De direct beschikbare optie voordat een gebruiker het probleem oplost, is het uitvoeren van een probleemoplosser. Typ hiervoor Probleemoplossing in het zoekvak en kies Probleemoplossing onder Instellingen.

Typ nu Hardware Troubleshooter in de zoekoptie.

Klik op Probleemoplosser voor hardware om de probleemoplosser uit te voeren. U kunt ook de USB-probleemoplosser uitvoeren.

Als er fouten worden gedetecteerd, wordt het probleem automatisch voor u opgelost.

2] Werk de benodigde stuurprogramma's bij

Installeer optionele updates en controleer. Om dit te doen, klikt u op de Start-knop, kiest u 'Instellingen' en selecteert u in het instellingengedeelte Windows Update. Klik op "Controleren op updates" in de linkerbovenhoek om een ​​nieuwe lijst met updates te ontvangen. Als er updates beschikbaar zijn, download dan de stuurprogramma's als deze worden aangeboden en installeer deze.

Of werk de Realtek, Chipset, etc, stuurprogramma's handmatig bij. Download de Windows 10-stuurprogramma's van de website van de fabrikant en installeer ze - indien nodig in de compatibiliteitsmodus .

Na het downloaden van het stuurprogramma, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Alles uitpakken in het contextmenu. Klik vervolgens op de uitgepakte map, zoek het bestand setup.exe en voer het uit.

U kunt met de rechtermuisknop op het installatiebestand van het stuurprogramma klikken en "Eigenschappen"> Selecteer het tabblad "Compatibiliteit" selecteren. Vink het lege vakje naast Dit programma uitvoeren in "Compatibiliteitsmodus" aan en selecteer de vorige versie van Windows die door de software wordt ondersteund in de vervolgkeuzelijst.

Klik vervolgens op "Toepassen" en "OK".

Installeer vervolgens de driver. Start uw computer opnieuw op en controleer of de methode werkt.

3] Wijzig de stationsletter

Open vanuit het WinX-menu Schijfbeheer. Hier ziet u uw RD-kaartlezer. Van Actie> Alle taken> Selecteer Stationsletter en pad wijzigen. Als er geen stationsletter is toegewezen, voegt u een stationsletter en pad toe. Kijk nu of dit heeft geholpen.

Laat ons weten of iets voor u heeft gewerkt, of dat u een andere manier heeft gevonden om uw probleem op te lossen.

SD-kaartlezer werkt niet