Windows Search Indexer werkt niet in Windows 10

Als Windows Search of Search Indexer niet correct werkt of niet start in Windows 10/8/7, dan kan dit probleemoplossingsbericht u helpen het probleem op te lossen. U kunt de suggesties in elke gewenste volgorde proberen, maar vergeet niet eerst een systeemherstelpunt te maken voordat u begint.

Windows Search Indexer werkt niet

Als u zoekt in Windows 10/8/7 / Vista, krijgt u een bericht:

Zoeken is mislukt

Probeer deze stappen:

1] Herbouw de zoekindex

Om de zoekindex opnieuw op te bouwen , opent u Configuratiescherm> Systeem en onderhoud> Indexeringsopties. Klik in de geavanceerde opties op Standaardwaarden herstellen en ook op Index opnieuw opbouwen. Klik OK.

Windows Search Indexer werkt niet

Typ vervolgens 'service' in de zoekbalk van het menu Start en start Services. Scroll naar beneden naar de 'Windows Search Service' en zorg ervoor dat deze op Automatisch en Actief staat. Start deze service opnieuw. U moet er ook voor zorgen dat RPC (Remote Procedure Call) actief is en is ingesteld op Automatisch.

2] Als u merkt dat uw indexering niet actief is, of dat de knop Geavanceerd grijs is en u een bericht krijgt:

Wachten op indexeringsstatus

of

Microsoft Windows Search Indexer werkt niet meer en is gesloten

... dan is de kans groot dat uw volgende registersleutel beschadigd is:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows Search

Open Regedit en navigeer naar de hierboven genoemde sleutel. Dubbelklik in het rechterdeelvenster op SetupCompletedSuccessfully . Zorg ervoor dat de waardegegevens 0 zijn , dat wil zeggen een nulcijfer. Klik OK. Start opnieuw op.

Met deze procedure wordt uw Windows Search volledig gereset, de index opnieuw opgebouwd en uw crawl- en andere indexeringsinstellingen gereset.

3] Zelfs als uw Windows Search-service is ingesteld op Automatisch, kunt u de service niet starten; maar in plaats daarvan krijg je de volgende foutmelding:

Windows kan Windows Search niet starten op de lokale computer

Foutmelding

Ik stel voor dat u de Logboeken ziet om te controleren op systeemlogboeken. Om dit te doen, typ je gewoon event in de zoekbalk van het startmenu van Windows en druk je op enter. Klik aan de linkerkant op Systeem om de logboeken te bekijken.

Event Viewer

Noteer de gebeurtenis-ID en zoek de online Help van het gebeurtenislogboek.

5] Indexer Diagnostics Tool helpt bij het oplossen van Windows 10 Search Indexer-problemen.

5] Open Windows Verkenner, stel het in op Verborgen bestanden en mappen via Mapopties en navigeer vervolgens naar de volgende locatie:

C: \ Users \ gebruikersnaam \ AppData \ Local \ Packages \ windows.immersivecontrolpanel_cw5n1h2txyewy \ LocalState

Klik met de rechtermuisknop op de Geïndexeerde map> Eigenschappen> Geavanceerd> Vink Sta toe dat bestanden in deze map geïndexeerd zijn naast bestandseigenschappen. Klik op Toepassen en afsluiten.

6] Als u geen bestanden kunt vinden wanneer u op een Windows-computer zoekt, ook al staan ​​de bestanden op de computer, dan is KB932989 wellicht wat u zoekt!

7] Zie dit bericht als je een foutmelding krijgt: Windows Search-service op de lokale computer is gestart en vervolgens gestopt.

8] Voer de probleemoplosser voor Windows Search uit en volg de suggesties.

9] Herstel uw computer naar een eerder goed punt, of reset / vernieuw uw Windows-pc. Herstel anders uw Windows 7-installatie. Start op vanaf uw Windows-dvd> Selecteer de optie Systeemherstel> Selecteer Computer repareren> Kies uw installatie van Windows> Selecteer 'Opstartherstel'> Volg de instructies.

10] Zie dit bericht als je het bericht Search Indexing was uitgeschakeld ziet in het startmenu van Windows 10

11] Reset Windows Search en kijk.

Als niets werkt, kunt u overwegen om alternatieve zoeksoftware voor Windows te gebruiken.

OPMERKING: Microsoft's Fix It Blog heeft deze WinVistaClub-post van 7 oktober 2008 op Windows Search die niet werkte , geautomatiseerd in een Fix it MSI-pakket! Het herstelt de standaardinstellingen van Windows Search. Het is overigens de eerste MVP Fix It!

Dit is wat het Fix-It-pakket doet:

Stopt de Windows Search-service

Configureert de service om start = auto

Stelt de waarde van de volgende sleutel in op 0:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows Search \ Setup voltooid met succes

Start de Windows Search-service

Ga hierheen om het Fix it MSI-pakket te downloaden.

Lees nu : wat is zoekindexering en hoe beïnvloedt dit het zoeken in Windows 10?