De schijf heeft niet genoeg ruimte om slechte clusters te vervangen

Als wanneer u het ingebouwde hulpprogramma Schijfcontrole op uw Windows-computer uitvoert, ChkDsk een foutmelding geeft tijdens het zoeken naar slechte clusters - Er is een schijfleesfout opgetreden , De schijf heeft niet genoeg ruimte om slechte clusters te vervangen , dan kan dit bericht je helpen. Dit bericht geeft aan dat uw schijf slechte sectoren heeft en dat er geen vrije niet-slechte sectoren beschikbaar zijn om de slechte sector naar om te leiden. Als u meerdere beschadigde sectoren heeft, kan dit betekenen dat uw harde schijf in de problemen komt en op elk moment kan crashen.

De schijf heeft niet genoeg ruimte om slechte clusters te vervangen

Dit bericht verschijnt meestal wanneer u chkdsk / f / r uitvoert . Als u dit bericht ziet, is het misschien een goed idee om meteen een back-up van uw gegevens op een externe harde schijf te maken, aangezien uw harde schijf mogelijk defect is. In dit geval moet u het proces misschien wat meer tijd geven om te voltooien. Voer indien nodig nogmaals chkdsk / f / r uit .

Als dit niet helpt, kunt u gebruik maken van freeware genaamd Victoria om de bad clusters te repareren. Het is een krachtig hulpprogramma voor HDD-informatie en diagnose.

Victoria is een gratis, krachtig hulpmiddel om eventuele problemen met een harde schijf te controleren en op te lossen. Nadat u het heeft gedownload, extraheert u de inhoud en voert u vcr447.exe uit als beheerder.

Zorg ervoor dat u zich op het tabblad Standaard bevindt wanneer de tool wordt geopend . Selecteer in het zijpaneel rechtsboven de schijf die problemen veroorzaakt en navigeer vervolgens naar het tabblad SMART .

Zoek onder de bijgewerkte lijst en scores naar de score voor het aantal opnieuw toegewezen sectoren. Als de Tresh meer dan 10 is, heeft u mogelijk problemen met uw harde schijf. Als uw schijf een onbewerkte waarde van meer dan 1 of een waarde van 196 of 199 rapporteert , is er een defecte schijf. 197 & 198 zijn door Windows gegenereerde fouten. Als de gezondheidsindicator 5 groene stippen laat zien, zou je blij moeten zijn!

De schijf heeft niet genoeg ruimte om slechte clusters te vervangen

Controleer in het gedeelte SMART MONITOR in de rechterbovenhoek de status van de gezondheid van uw harde schijf. Als er staat: Goed, dan ben je klaar om te gaan. SMART werkt echter niet met USB-opslagapparaten.

Als u problemen in het SMART-gedeelte vindt, navigeert u naar het tabblad Tests en drukt u op de knop Scannen / Starten . De scan begint en het zal de clusters op uw harde schijf markeren met betrekking tot hoeveel tijd het kost om het cluster te lezen. Alle waarschuwingen en fouten zijn te vinden in het logboek onder in het venster.

U kunt ook de Start LBA en END LBA aanpassen om deze te beperken tot een bepaald bereik van clusters.

Als er slechte clusters worden gevonden, selecteert u het keuzerondje Opnieuw toewijzen en nadat het scannen is voltooid, voert u de CHKDSK-bewerking opnieuw uit en als de fout nog steeds optreedt, selecteert u Vernieuwen en opnieuw scannen. Het zal alle resterende niveaus repareren.

U kunt hier de nieuwste versie van Victoria downloaden . U moet weten dat de Victoria HDD-applicatie niet langer wordt ondersteund en niet wordt bijgewerkt.

Als dit helemaal niet helpt, moet u serieus overwegen om uw harde schijf te vervangen .