Mappen toevoegen aan of verwijderen uit een bibliotheek in Windows 10

Om de werkervaring van gebruikers te verbeteren en te verbeteren, staat Windows 10 toe dat mappen van verschillende locaties in de Windows Library vanaf één plek worden bekeken en geopend. Als u bijvoorbeeld audio- / video-inhoud op een externe harde schijf of een gedeelde map op uw netwerk bewaart, kunt u deze opnemen in een van de standaardmappen van de Windows 10-bibliotheek . Laten we in dit bericht de methode leren om een ​​map toe te voegen aan de bibliotheek in Windows 10.

Mappen toevoegen of verwijderen in Windows Library

Windows 10 Verkenner

Bibliotheek in Windows 10 kan worden gedefinieerd als een virtuele verzameling mappen op een systeem. Virtueel omdat het niet bestaat als een echte map. Windows 10 wordt standaard geleverd met het volgende als bibliotheken:

  1. Fotorol
  2. Documenten
  3. Muziek
  4. Afbeeldingen
  5. Opgeslagen afbeeldingen
  6. Videos.

Bibliotheken zijn ook vastgemaakt aan het navigatievenster. Als u meer mappen aan de bibliotheken wilt toevoegen, volgt u de onderstaande stappen. Met Windows 10 kunnen maximaal 50 locaties aan een bibliotheek worden toegevoegd.

Lezen : welke mappen kunnen worden toegevoegd aan de Windows-bibliotheek.

Eerste methode

Open de map Bibliotheken met Verkenner. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op een bibliotheek en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Als bibliotheken niet zichtbaar zijn onder Verkenner, druk dan op de Win + R-toetsen en typ shell: Bibliotheken in het vak Uitvoeren en druk op Enter.

Klik in Eigenschappen op de knop Toevoegen aan de rechterkant om naar een locatie te bladeren en deze aan de bibliotheek toe te voegen.

Blader in het volgende dialoogvenster naar een map en selecteer de knop Map opnemen om aan de bibliotheek toe te voegen.

Tweede methode

Evenzo kunt u een map aan een bibliotheek toevoegen via het dialoogvenster Bibliotheek beheren, gemakkelijk toegankelijk via het lintmenu.

Selecteer de gewenste bibliotheek in de map Bibliotheken.

Navigeer vervolgens onder het menu 'Lint' naar het tabblad Beheren dat zichtbaar is onder Bibliotheekhulpmiddelen

Klik daarna op de knop Bibliotheek beheren aan de linkerkant.

Voeg vervolgens in het volgende dialoogvenster de map (pen) van uw keuze toe met de knoppen naast de mappenlijst.

Derde methode

Dan is er nog een eenvoudige manier. Open File Explorer en navigeer naar de locatie met de map die u aan de bibliotheek wilt toevoegen. Klik er nu met de rechtermuisknop op en selecteer Opnemen in bibliotheek> Nieuwe bibliotheek maken.

Mappen toevoegen of verwijderen in Windows Library

Open de map Bibliotheken en je zult het daar zien.

Om een ​​bibliotheekmap te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de bibliotheekmap en selecteert u Verwijderen.

Ik hoop dat dit helpt!

Deze kunnen u interesseren:

  • De maplocatie van Windows Bibliotheken reageert niet meer
  • Kan bibliotheken niet openen in Windows 10/8/7
  • Bibliotheek toevoegen aan favorietenlink in Windows Verkenner.