Hoe u automatisch een webpagina omlaag of omhoog scrolt in Chrome of Firefox

Als je dit bericht leest, ben je waarschijnlijk op zoek naar een automatische scroller. Er zijn momenten dat we gewoon achterover willen leunen, ontspannen en willen dat onze webpagina gewoon voor ons oog stroomt, zodat we het met plezier kunnen lezen. In dit bericht zullen we het hebben over enkele van de browserextensies en hulpprogramma's die langzaam door uw webpagina kunnen scrollen en u kunt genieten van lezen.

Automatisch een webpagina omlaag of omhoog scrollen

Als u een desktop of zelfs een laptop met een externe muis gebruikt, hoeft u alleen maar de middelste muisknop van uw muis te gebruiken en de hele webpagina zal automatisch scrollen. Maar u moet nog steeds uw muis bewegen om het scrollen te regelen, en bovendien kunt u de snelheid van het scrollen niet regelen. Het is dus altijd beter om enkele browserextensies of tools te gebruiken om automatisch door een webpagina te scrollen.

We zullen de volgende opties bekijken waarmee u automatisch een webpagina naar beneden of naar boven kunt scrollen:

  1. Auto-Scroll zonder een extensie te gebruiken
  2. Eenvoudige Auto Scroll Chrome-extensie
  3. HandFred bookmarklet
  4. Auto Scroll Chrome-extensie
  5. Beste Auto Scroll Chrome-extensie.
  6. Auto Scroll Firefox-add-on
  7. Fox Scroller Firefox-add-on

Laten we ze in detail bekijken.

1] Auto-Scroll zonder een extensie te gebruiken

Automatisch een webpagina omlaag of omhoog scrollen

U kunt een code gebruiken om automatisch door uw webpagina te bladeren. U moet een JavaScript-code in de paginaconsole injecteren en u bent klaar.

Open de webpagina die u automatisch naar beneden wilt laten scrollen en druk op F12 om de console te openen.

Kopieer en plak nu de volgende code en druk op Enter.

"Var scroll = setInterval (function () {window.scrollBy (0,1000);}, 2000);"

De webpagina begint automatisch te scrollen. Om het automatisch scrollen te stoppen, drukt u op f5 of vernieuwt u de pagina.

Laten we het nu hebben over de auto-scroll-extensies en tools.

2] Eenvoudige Auto Scroll Chrome-extensie

Hoe u automatisch een webpagina omlaag of omhoog scrolt

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een eenvoudige browserextensie waarmee u automatisch door uw webpagina kunt bladeren. Nadat u deze Chrome-extensie heeft gedownload en geïnstalleerd, wordt er een kleine knop aan uw werkbalk toegevoegd. Met deze knop kunt u de extensie bedienen. Met één klik scrollt u langzaam, dubbelklikt u met gemiddelde snelheid, en als u er drie keer op klikt, scrolt de pagina snel naar de onderkant van de pagina. Hoewel u de snelheidsniveaus kunt aanpassen aan uw voorkeuren.

3] HandFred bookmarklet

HandFred is geen extensie, het is een bookmarklet en het is buitengewoon eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Het enige dat u hoeft te doen, is de code naar uw bladwijzerbalk te slepen en wanneer u een webpagina op de automatische scrollfunctie wilt plaatsen. Klik gewoon op de bookmarklet en je bent klaar. Klik er nogmaals op als u het scrollen wilt versnellen.

Ga naar de startpagina van HandFred om de code te krijgen. Het enige probleem hier is dat er geen manier is om tussendoor te scrollen. Als je het wilt stoppen, moet je de F5-knop gebruiken of de pagina vernieuwen.

4] Auto Scroll Chrome-extensie

Dit is weer een Chrome-extensie die de optie voor automatisch scrollen aan uw browser toevoegt. Eenmaal gedownload en geïnstalleerd, krijgt u een discrete knop in de rechterbovenhoek van uw browser. Om te gebruiken, hoeft u alleen maar op CTRL + linkermuisknop te drukken en de muis een beetje in de richting te slepen waarin u de pagina wilt scrollen. Als u bijvoorbeeld automatisch naar de pagina wilt scrollen, klikt u op CTRL + linkermuisknop en beweegt u uw muis iets omhoog, de tool begint met scrollen op de pagina.

Om te stoppen met scrollen, klikt u ergens op de pagina en het zal stoppen. Verder kun je de instellingen aanpassen. Klik gewoon op de knop 'Auto Scroll' en selecteer opties. U kunt het hier downloaden.

5] Beste Auto Scroll Chrome-extensie

Dit is nog een andere Chrome-extensie waarmee u handvrij kunt lezen door uw webpagina automatisch te scrollen. Download en voeg deze extensie toe en net als elke andere extensie komt deze tool ook als een kleine knop op de werkbalk van je browser terecht.

Om deze extensie te gebruiken, klikt u op de knop en selecteert u uw voorkeuren. De tool is heel eenvoudig en vereist technische knowhow. Selecteer gewoon de langzame, gemiddelde of hoge snelheid en de tool zal onmiddellijk beginnen te werken. Er is ook een Stop-knop in de tool om te stoppen met scrollen wanneer je maar wilt. Krijg het hier.

6] Auto Scroll Firefox-add-on

Deze add-on heet Auto Scroll zelf, en zodra u deze downloadt en toevoegt aan uw Firefox-browser, kunt u gemakkelijk automatisch door de webpagina's scrollen. U kunt het scroll-interval en de einddetectieperiode verder aanpassen. Klik met de rechtermuisknop op de add op de knop op de werkbalk van uw browser en u kunt de instellingen aanpassen.

7] Fox Scroller Firefox-add-on

Met deze Firefox-add-on kunt u automatisch door een webpagina scrollen met sneltoetsen. Met deze tool kunt u door meerdere websites tegelijk bladeren. Voeg de tool toe aan uw browser en u ziet een knop in de rechterbovenhoek van uw browser. Klik op de knop om te beginnen met scrollen en klik nogmaals om te stoppen. Als u de pagina naar boven wilt scrollen, klikt u met de rechtermuisknop op de knop en klikt u op 'Wissel de richting'. Klik vervolgens nogmaals op de knop en de webpagina zal naar boven scrollen. Door met de rechtermuisknop op de knop te klikken, kunt u ook de scrollsnelheid aanpassen.

Download het hier.

Laat het ons weten als u een andere tool of extensie gebruikt voor het automatisch scrollen van uw webpagina's.