Hoe u een website-snelkoppeling op uw Windows-bureaublad kunt maken

Net zoals iemand bureaubladsnelkoppelingen heeft voor uw vaak gebruikte programma's, bestanden of mappen, kunnen Internet Explorer- gebruikers ook snelkoppelingen op het bureaublad maken om uw favoriete websites te openen. Hoewel ik dit heb geprobeerd in Internet Explorer 11 op Windows 10, werkt dit voor alle versies.

Maak snelkoppelingen naar websites op uw bureaublad

Er zijn twee manieren waarop u een snelkoppeling naar een website op uw Windows-bureaublad kunt maken.

Open in Internet Explorer uw favoriete website en klik met de rechtermuisknop in een lege ruimte op de webpagina. Selecteer Snelkoppeling maken in het contextmenu dat verschijnt .

Maak snelkoppelingen naar websites

U krijgt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd Wilt u een snelkoppeling naar deze website op uw bureaublad plaatsen? Klik op Ja.

Maak het bureaublad van Website Shortcuts

Een snelkoppeling waarmee u de website opent, wordt op uw bureaublad geplaatst.

Of zie het pictogram hierboven in de adresbalk van uw browser, aan de linkerkant van de URL?

Dat is het favicon. Sleep het favicon gewoon naar uw bureaublad. Dat is het! Je hebt je snelkoppeling. Dit werkt voor alle webbrowsers, inclusief Internet Explorer, Chrome, Firefox en Opera,

Als u het favicon rechtstreeks naar uw snelstartbalk sleept , heeft u een snelstartsnelkoppeling. Als u erop klikt, wordt uw browser gestart om de website te openen.

pin website snelkoppeling naar taakbalk

Vertrouw erop dat u deze kleine tip nuttig vindt.

In dit bericht wordt beschreven hoe u een snelkoppeling naar een webpagina kunt maken met de Edge-browser op het Windows 10-bureaublad. U kunt ook met Chrome een desktop-app van uw favoriete website maken.

Om websites snel te starten, is er een andere manier: voeg de adresbalk toe aan de taakbalk. Morgen zullen we zien hoe u website-tegel of snelkoppeling naar startscherm kunt vastzetten.

pin website snelkoppeling naar taakbalk