Uw Windows-licentie verloopt binnenkort, maar Windows is geactiveerd

Als u een bericht ontvangt dat uw Windows-licentie binnenkort verloopt, moet u Windows activeren in Instellingen op Windows 10 - maar uw Windows 10 is al geactiveerd - wat doet u dan? Hier is de oplossing.

Uw Windows-licentie verloopt binnenkort

Uw Windows-licentie verloopt binnenkort

Voordat u begint, moet u uw Windows-productsleutel vinden en deze bij de hand houden. U kunt het ophalen door de volgende opdracht uit te voeren in een verhoogde CMD:

wmic path SoftwareLicensingService krijgt OA3xOriginalProductKey

U ziet de licentie onder OA3xOriginalProductKey . Mine is hierboven weergegeven in het beeld als X --- M . Kopieer het ergens veilig.

Nu kunt u doorgaan.

1] Als u de juiste productsleutel gebruikt, klikt u op de knop Ga naar instellingen en nogmaals op de knop Activeren . Als u een andere licentiesleutel heeft die u wilt gebruiken, klikt u op Productcode wijzigen , voert u de nieuwe in en selecteert u Activeren. Lost dit het probleem op? Als u een foutcode ziet, laat dit bericht u zien hoe u activeringsfouten in Windows 10 kunt oplossen. Als je hetzelfde bericht opnieuw ziet, lees dan verder.

2] Open een verhoogde opdrachtprompt. Om dit in Windows te doen, klikt u op de Start-knop, voert u cmd in het zoekvak in en drukt u op Ctrl + Shift + Enter.

Typ vervolgens het volgende en druk op Enter:

slmgr -herwapen

Hierdoor wordt de licentiestatus gereset.

Start uw computer opnieuw op en kijk of dit heeft geholpen. Het zou moeten…

3] Verwijder de productsleutel. Voer vervolgens de productsleutel opnieuw in en probeer het opnieuw.

4] Het Tokens.dat-bestand in het Windows-besturingssysteem is een digitaal ondertekend bestand waarin de meeste Windows-activeringsbestanden zijn opgeslagen. Soms kan het bestand Tokens.dat beschadigd raken, waardoor Windows-activering mogelijk niet succesvol kan plaatsvinden. Bouw het bestand Tokens.dat opnieuw op en probeer Windows opnieuw te activeren.

5] Voer de probleemoplosser voor activering van Windows 10 uit en kijk of dat uw probleem oplost. De probleemoplosser voor Windows-activering helpt u bij het oplossen van de meest voorkomende activeringsproblemen op legitieme Windows-apparaten, inclusief problemen die worden veroorzaakt door hardwarewijzigingen.

6] Als u nog steeds met dit activeringsprobleem wordt geconfronteerd, kunt u Windows 10 telefonisch activeren. Anders moet u contact opnemen met Microsoft Support en uw situatie uitleggen. De Windows Support-medewerker verifieert uw Windows 10-productsleutel en geeft u vervolgens een ID om Windows 10 op de nieuwe computer te activeren.

Hoop dat iets helpt!

Uw Windows-licentie verloopt binnenkort