Oplossing: Windows 10 kan geen JPG-bestanden openen

Windows 10 is een geweldig besturingssysteem met veel coole nieuwe functies, maar dat betekent niet dat er geen problemen zijn met elk besturingssysteem van tijd tot tijd. Een van de meest voorkomende problemen is het onvermogen van Windows 10 om een JPG-afbeeldingsbestand te openen . Het is een veelvoorkomend probleem dat af en toe opduikt. Probeer gewoon te leven met het feit dat er geen perfect besturingssysteem is, en als zodanig zullen er rare dingen gebeuren die in de eerste plaats niet zouden moeten gebeuren.

Vervelend aan dit probleem is het feit dat veel Windows 10-gebruikers dagelijks met foto's werken. Het nutteloos maken van een simpele taak kan op zijn zachtst gezegd irritant zijn, maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om de zaken weer op het goede spoor te krijgen.

Windows 10 kan geen JPG-bestanden openen

OK, laten we eens kijken naar een aantal opties die het probleem kunnen oplossen dat uw Windows 10 geen JPG's kan openen.

1] Reset de app Foto's

Het allereerste dat u moet doen om de Foto's-app op uw Windows 10-machine te resetten. Open hiervoor het paneel Instellingen> Apps > tabblad Apps en functies . Blader nu naar beneden en ontdek Foto's en selecteer de geavanceerde opties.

De Windows 10 Photos-app wordt traag geopend

Klik op het volgende scherm op de knop Reset om het proces te starten.

Herstel langzame of niet werkende Foto's-app in Windows 10

Het kan even duren om het proces te voltooien en uw Windows Store-app wordt teruggezet naar de standaardinstellingen.

2] Installeer de Foto's-app opnieuw

De kans is groot dat de reden dat de JPEG-bestanden niet kunnen worden geopend, veel te maken heeft met een fout in de Foto's-app. We raden aan om de UWP-app opnieuw te installeren en te kijken of dat helpt.

Eerst moet u op de Windows-toets + S drukken en daarna PowerShell typen . Klik nu met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Als administrator uitvoeren . Op het moment dat de PowerShell volledig actief is, voert u de volgende opdracht uit:

get-appxpackage * Microsoft.Windows.Photos * | remove-appxpackage

Nadat de Foto's-app is verwijderd, gaat u gewoon naar de Microsoft Store , zoekt u naar Microsoft Photos en downloadt en installeert u deze opnieuw.

U kunt CCleaner ook gebruiken om de app met één klik te verwijderen.

3] Selecteer Photo Viewer als standaard als dit nog niet is gebeurd

In vergelijking met de Photo-app is Photo Viewer sneller, hoewel het enkele van de interessante functies niet heeft. Maar als je al geen fan bent van de Foto-app, dan is dit goed genoeg.

We moeten Photo Viewer herstellen. Het was beschikbaar in eerdere versies van Windows, maar met Windows 10 koos Microsoft ervoor om het weg te laten ten gunste van de Photo-app.

Volg deze manipulatie van het register om de Windows Photo Viewer in Windows 10 te herstellen, of gebruik onze UltimateWindows Tweaker om het met een klik in te schakelen.

Download onze freeware Ultimate Windows Tweaker, ga naar het tabblad Extra en klik op Windows Photo Viewer inschakelen en klik op Toepassen.

Nadat u dit heeft gedaan, klikt u met de rechtermuisknop op een afbeeldingsbestand en ziet u het opgenomen in het contextmenu Openen met .

wpv-menu

U zult ook zien dat het wordt aangeboden om te worden ingesteld als de standaardfotoviewer als u dat wilt.

Om Photo Viewer het standaardprogramma te maken voor het openen van JPEG en alle soorten afbeeldingen op uw computer. Open gewoon de app Instellingen en selecteer vervolgens Systeem> Standaard-apps> Fotoviewer> Foto's.

Windows 10 kan geen JPG-bestanden openen

Selecteer ten slotte Windows Photo Viewer in de lijst en vanaf daar zou alles moeten werken zoals verwacht.

Als al het andere niet lukt, is het misschien tijd om een ​​alternatieve fotoviewer van internet te downloaden.

Windows 10 kan geen JPG-bestanden openen