Hoe u het BCD- of opstartconfiguratiegegevensbestand opnieuw opbouwt in Windows 10

BCD of ook wel Boot Configuration Data genoemd, bevat opstartconfiguratieparameters voor het starten van uw Windows . Als het configuratiebestand beschadigd raakt, moet u het BCD- of opstartconfiguratiegegevensbestand opnieuw opbouwen. Wanneer BCD beschadigd raakt, resulteert dit meestal in niet-opstartbare situaties op Windows 10/8/7.

In eerdere versies van Windows werd de opstartinformatie opgeslagen in de Boot. ini-bestand . Op een EFI-gebaseerd besturingssysteem vindt u het item in de EFI-firmware-opstartmanager, die beschikbaar is op- \ EFI \ Microsoft \ Boot \ Bootmgfw.efi .

Herbouw BCD in Windows 10

Hoe u het BCD- of opstartconfiguratiegegevensbestand opnieuw opbouwt in Windows 10

BCD- of opstartconfiguratiegegevens is een firmware-onafhankelijk databasebestand met opstartconfiguratiegegevens. Het is vereist voor Windows Boot Manager en vervangt de boot.ini die eerder door NTLDR werd gebruikt. In het geval van opstartproblemen kan het zijn dat u BCD opnieuw moet opbouwen.

  1. Start uw computer op in de geavanceerde herstelmodus
  2. Start de opdrachtprompt die beschikbaar is onder Geavanceerde opties.
  3. Gebruik het commando - bootrec / rebuildbcd om het BCD of Boot Configuration Data-bestand opnieuw op te bouwen
  4. Het scant naar andere besturingssystemen en laat u de besturingssystemen selecteren die u aan BCD wilt toevoegen.

Als dit niet helpt, kunt u het opstartpad handmatig instellen. Doe dit echter alleen als u een expert bent, aangezien dit problemen kan veroorzaken.

Typ de volgende opdracht in de opdrachtprompt en druk op Enter:

bcdboot c: \ windows / sc:

De BCDboot-tool is een opdrachtregelprogramma waarmee u systeempartitiebestanden kunt beheren. Als de systeempartitie beschadigd is, kunt u BCDboot gebruiken om de systeempartitiebestanden te vervangen door nieuwe kopie├źn van deze bestanden vanaf de Windows-partitie.

Als je deze opdracht uitvoert, krijg je een nieuwe Bootloader. Hier is "c" het systeemstation. U moet dit alleen doen als u de exacte schijf weet waarop Windows is geïnstalleerd.

Ten slotte raden we je aan om dit bericht te bekijken om te zien hoe je MBR of Master Boot Record kunt repareren en opnieuw kunt opbouwen . Als u niet vertrouwd bent met de opdrachten, kunt u hulpprogramma's van derden, zoals EasyBCD of Dual-Boot Repair, gebruiken om uw BCD-bestand te repareren.

Gerelateerd lezen: Windows 10 start niet op; Automatische opstartherstel, vernieuwen, pc opnieuw instellen mislukt ook

bouw het BCD- of opstartconfiguratiegegevensbestand opnieuw op in Windows 10