Hoe te repareren dat uTorrent niet reageert op Windows 10

Als het gaat om het downloaden van Torrents op internet, is uTorrent voor velen de beste software voor de taak. Het bestaat al jaren en wordt door velen vertrouwd, ondanks concurrentie vanuit alle hoeken. We moeten erop wijzen dat uTorrent in de loop der jaren veel is veranderd. Het zit nu boordevol functies, waarvan er vele achter een maandelijkse betaalmuur zijn opgeborgen. Bovendien is de software niet langer de kleinste client wat betreft bestandsgrootte.

Zoals het er nu uitziet, als je alleen geïnteresseerd bent in het downloaden van torrents en weinig problemen hebt met advertenties in je software, dan is uTorrent nog steeds de beste in de branche. Maar weet je wat, soms heeft de beste in de branche problemen, en we gaan het vandaag hebben over een specifiek probleem.

uTorrent reageert niet

Het lijkt erop dat uTorrent al actief is, maar niet reageert. Sluit alle uTorrent-processen en probeer het opnieuw.

Hier is het ding, sommige gebruikers zijn een probleem tegengekomen met de torrent-client waar deze niet reageert op Windows 10. Niemand wil dat zoiets gebeurt terwijl ze zich voorbereiden om een ​​heet nieuw torrent-bestand te downloaden.

Voordat u doorgaat en naar een andere overschakelt, hoe zit het met het proberen van enkele van de oplossingen die we hieronder zullen noemen?

uTorrent reageert niet

Er zijn verschillende dingen die de oorzaak kunnen zijn dat uw uTorrent-software niet reageert. Voor zover we echter hebben begrepen, wordt het laatste probleem waarschijnlijk veroorzaakt door een virus dat is veroorzaakt door het bestand dat u heeft gedownload.

1] Verwijder het gedownloade bestand

Het eerste dat u moet doen, is naar de map gaan waar het bestand zich bevindt en het onmiddellijk verwijderen. Het heeft geen zin om het bij te houden als het de oorzaak is van al je problemen, toch? Mooi zo. Nu, na het verwijderen, zorg ervoor dat u het uit de Prullenbak leegt en voor eens en voor altijd verwijdert.

2] Scan uw systeem met Windows Defender

Start de Windows Defender- beveiligingsapp door op de Windows-toets + I te klikken en vervolgens op Update en beveiliging . Klik op de optie met de tekst Windows-beveiliging en open vervolgens Windows Defender-beveiligingscentrum .

Als alternatief, als de beveiligingssoftware al op de achtergrond draait, kunt u eenvoudig met de rechtermuisknop op het pictogram op de taakbalk klikken en vervolgens op Beveiligingsdashboard bekijken klikken .

Na het starten van de software, klikt u op Virus- en bedreigingsbeveiliging > Een nieuwe geavanceerde scan uitvoeren . Zorg er ten slotte voor dat Volledige scan is geselecteerd in het menu en druk vervolgens op de knop Nu scannen .

U kunt ook kiezen voor Windows Defender Offline-scan als u liever een betere kans heeft om het mogelijke virus te lokaliseren. Houd er rekening mee dat met deze optie uw computersysteem automatisch wordt uitgeschakeld en dat het tot 15 minuten of langer kan duren voordat de klus is geklaard.

Als u antivirussoftware van derden gebruikt, kunt u deze gebruiken om uw computer te scannen.

3] Sta uTorrent toe via Windows Defender Firewall

Wat u hier moet doen, is op de Cortana- knop klikken en vervolgens Firewall in het zoekvak typen . Als er geen knop is, klikt u op de Start- knop en begint u meteen met typen.

U zou iets moeten zien dat zegt Een app toestaan ​​via de Windows-firewall . Klik erop en er verschijnt een nieuw venster. Dit venster zou een lijst met apps moeten hebben die kunnen worden toegestaan ​​of niet toegestaan, dus zoek gewoon naar uTorrent en stel het in op Openbaar als u zich op een openbaar netwerk bevindt, of op Privé als u zich op een particulier netwerk bevindt.

4] UTorrent verwijderen en opnieuw installeren

U kunt uTorrent volledig verwijderen, uw computer opnieuw opstarten en vervolgens de nieuwste versie van uTorrent opnieuw installeren en kijken of het probleem hierdoor verdwijnt.

Als u wilt, kunt u uw gebruikersgegevens uit C: \ Users \\ AppData \ Roaming \ uTorrent kopiëren en op een andere locatie opslaan en na de nieuwe installatie herstellen.

4] Schakel over naar een uTorrent-alternatief

Als al het bovenstaande niet lukt, raden we u aan om over te schakelen naar een uTorrent-alternatief zoals qBitorrent. Het is een van de beste die tegenwoordig verkrijgbaar is en er zijn geen luxe functies. Door en door is het gewoon een client voor het downloaden van torrents.

We moeten er ook op wijzen dat het downloaden van sommige Torrents al dan niet legaal kan zijn. Daarom moet u de wetten van uw land controleren om erachter te komen of u dit kunt doen zonder mogelijke gevolgen te ondervinden.

utorrent reageert niet