Plan het afsluiten of opnieuw opstarten in Windows 10 met behulp van de Taakplanner

Hoewel u altijd de opdracht Shutdown / s / t 60 kunt gebruiken en een snelkoppeling op het bureaublad kunt maken om het afsluiten van uw Windows 10/8/7-computer met (in dit geval 60 seconden) te vertragen of op een bepaald moment uit te schakelen na het berekenen van de tijd in seconden, kunt u de taakplanner ook gebruiken om af te sluiten, opnieuw op te starten of om een ​​actie in één keer of periodiek uit te voeren.

Plan afsluiten of opnieuw opstarten in Windows 10

Met behulp van de Taakplanner kunt u plannen dat de computer op een bepaald tijdstip in de nacht of op elk moment wordt uitgeschakeld! En waarom zou je dit willen doen? Misschien verwerkt uw computer een taak of downloadt hij bestanden van internet en wilt u niet tot die tijd wachten. U kunt het dan plannen om na bijvoorbeeld 2 uur uit te schakelen, terwijl u uw schoonheidsslaapje gaat inhalen!

Om uw computer op een bepaald moment uit te schakelen , typt u taskschd.msc in Zoekopdracht starten en drukt u op Enter om de Taakplanner te openen . Klik in het rechterpaneel op Basistaak maken.

Geef het een naam en een beschrijving als u dat wenst en klik op Volgende.

Wanneer u wordt gevraagd Wanneer wilt u dat de taak begint, selecteert u Een keer. Klik volgende.

Selecteer de startdatum en -tijd.

Als u op Volgende klikt, gaat u naar de actiepagina. Selecteer hier Start een programma en klik op Volgende.

Typ hier shutdown in de Program / script-ruimte en / s / f / t 0 in het vak Add arguments. Als u wilt dat het afsluiten begint na bijvoorbeeld 60 seconden, typ dan hier 60 in plaats van 0.

Plan afsluiten of opnieuw opstarten in Windows

Klik op Volgende om alles te bekijken en klik ten slotte op Voltooien. Uw computer wordt op de aangegeven dag en tijd uitgeschakeld.

OPMERKING : In een CMD-venster kunt u shutdown /? om alle beschikbare schakelaars te zien. Om opnieuw opstarten te plannen, moet u de parameter / r gebruiken in plaats van de parameter / s . Gebruik / l om de huidige gebruiker af te melden .

Als u op zoek bent naar snellere manieren om dit te doen, bekijk dan enkele van deze gratis tools om de Windows-computer automatisch af te sluiten en op vaste tijden opnieuw op te starten.

Bedankt Keith Hooker en Archie Christopher.