Verwijder het Homegroup-pictogram dat plotseling op het Windows-bureaublad verschijnt

Is het u overkomen op uw Windows 10 of Windows 8.1 / 8, dat u uw computer opnieuw opstart en merkt dat het Homegroup-pictogram plotseling op uw bureaublad is verschenen? Het is me verschillende keren overkomen en ik vroeg me af waarom dit gebeurde als ik de thuisgroepfunctie niet gebruik en hoe ik dit thuisgroeppictogram kon verwijderen. Soms verscheen het Homegroup-pictogram willekeurig, bleef het een tijdje staan ​​en verdween het automatisch. Op andere momenten zat het vast en ging het niet weg. Het uiterlijk van dit Homegroup-pictogram is niet vanwege een virus - het lijkt gewoon af en toe aanwezig te zijn - willekeurig!

Verwijder het thuisgroeppictogram

Verwijder het thuisgroeppictogram

Lees voordat u verdergaat de eenvoudige tip van Helge Neumann hieronder om het bureaublad te vernieuwen - en zorg ervoor dat het verdwijnt.

Maak vervolgens een systeemherstelpunt. Als u nu deel uitmaakt van een thuisgroep en u de thuisgroep verlaat via het configuratiescherm, verdwijnt het pictogram. Als u dat niet bent, wilt u deze suggesties proberen en kijken of ze u helpen.

1] Open Configuratiescherm> Persoonlijke instellingen, open Instellingen bureaubladpictogram en schakel eerst het selectievakje Netwerk in en uit . Klik op Toepassen en afsluiten.

thuisgroep pictogram instellingen

2] Via Configuratiescherm> Netwerkcentrum, open Geavanceerde instellingen voor delen in het Configuratiescherm en kijk of het inschakelen van Netwerkdetectie uitschakelen helpt.

netwerkdetectie uitschakelen

3] Open Configuratiescherm> Mapopties> tabblad Weergave. Schakel het selectievakje Wizard Delen gebruiken (aanbevolen) uit en klik op Toepassen.

Controleer het dan opnieuw en klik op Toepassen. Het thuisgroeppictogram wordt van uw Windows-bureaublad verwijderd en mag niet meer verschijnen.

schakel de wizard voor delen uit

4] Als u Homegroup niet gebruikt, kunt u Services Manager of services openen. msc en schakel de services Homegroup Listener en Homegroup Provider uit .

Verander hun opstarttypes van Handmatig in Uitgeschakeld.

thuisgroepservices uitschakelen

De Homegroup Provider- service voert netwerktaken uit die verband houden met de configuratie en het onderhoud van Homegroups. Als deze service is gestopt of uitgeschakeld, kan uw computer geen andere thuisgroepen detecteren en werkt uw thuisgroep mogelijk niet correct. De Homegroup Listener- service brengt lokale computerwijzigingen aan die verband houden met de configuratie en het onderhoud van de thuisgroep aangesloten computer. Als deze service is gestopt of uitgeschakeld, werkt uw computer niet correct in een thuisgroep en werkt uw thuisgroep mogelijk niet correct.

5] Als het pictogram op het bureaublad blijft verschijnen, maak dan eerst een back-up van uw register en open vervolgens de Register-editor of regedit en verwijder de volgende sleutel.

Computer \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Desktop \ NameSpace \

verwijder de thuisgroepsleutel

Deze mapsleutel heeft betrekking op het thuisgroeppictogram-

{B4FB3F98-C1EA-428d-A78A-D1F5659CBA93}

Als u een foutmelding krijgt tijdens het verwijderen van de sleutel, moet u mogelijk de registersleutel overnemen OF u kunt de Homegroup Listener en Homegroup Provider-service uitschakelen zoals hierboven vermeld en zien dat u hiermee de registersleutel kunt verwijderen.

Ik hoop dat er iets voor je werkt. Als niets voor u werkt, kunt u uw Windows 8-computer terugzetten naar het gemaakte herstelpunt.

Is dit gedrag u opgevallen? Ik heb het en soms verscheen het nadat ik Schijfopruiming en een registeropruiming had gebruikt - maar ik heb geen idee of het op enigerlei wijze is verbonden. Als je hier enig idee van hebt, deel dit dan in het commentaargedeelte ... of misschien is het gewoon een bug waarbij het Homegroup-pictogram willekeurig op het bureaublad verschijnt.

OPMERKING :

  1. Helge Neumann beveelt hieronder in de opmerkingen aan dat u de desktops vernieuwt. Ja, dat werkt, dus probeer dat eerst.
  2. Waxinator suggereert dat je de thuisgroep gewoon kunt verlaten via Configuratiescherm> Thuisgroep> "De thuisgroep verlaten".
Verwijder het thuisgroeppictogram