Hoe Microsoft Office Picture Manager in Windows 10 te installeren

Office 2016, Office 2010 en Office 365 worden niet geleverd met Picture Manager. Met Microsoft Picture Manager kunnen gebruikers afbeeldingen gemakkelijk bekijken, bewerken en beheren en velen vonden het leuk. Op Windows 10 heb je nu de Windows Photos-app waarmee je je foto's kunt beheren. Microsoft heeft Picture Manager verwijderd, omdat de basisgereedschappen voor beeldbewerking die daar waren opgenomen, al in Word, PowerPoint of Excel zijn opgenomen. Maar als u deze mist en Picture Manager wilt installeren, kunt u dat als volgt doen.

Installeer Microsoft Office Picture Manager in Windows 10

Download Microsoft Office SharePoint Designer 2010 of 2007. Het is gratis te installeren en vereist geen licentie. Let wel; u moet versie 201 installeren - 32-bits of 64-bits, en niet de 2013-versie, aangezien SharePoint Designer 2013 de Picture Manager niet bevat.

Zodra u het heeft gedownload, start u de installatie, accepteert u de licentievoorwaarden en selecteert u de knop Aanpassen voor installatie, wanneer deze wordt aangeboden.

Selecteer nu in het volgende scherm Uitvoeren vanaf mijn computer voor Microsoft Office Picture Manager en Niet beschikbaar voor alle andere programma's, zoals hieronder wordt weergegeven.

install-microsoft-office-picture-manager-in-windows-10

Klik op Nu installeren en de installatie gaat verder. Zodra het is voltooid, kunt u Microsoft Office Picture Manager zien onder Recent toegevoegd in uw Windows 10-startscherm.

Klik erop om het programma te openen.

Microsoft Office Picture Manager

Met Microsoft Office Picture Manager kunt u uw foto's beheren, bewerken, delen en bekijken. De functie Afbeeldingen lokaliseren is erg handig bij het lokaliseren van al uw afbeeldingen. U kunt de hulpmiddelen voor het bewerken van afbeeldingen gebruiken om bij te snijden, uit te breiden of te kopiëren en plakken. U kunt ook afbeeldingen delen of verzenden in e-mailberichten of een afbeeldingenbibliotheek maken op uw bedrijfsintranet.

U kunt ook het bestand Setup.exe van de installatie-cd van Office 2010, 2007 of 2003 gebruiken en tijdens de installatie Aanpassen selecteren en er vervolgens voor kiezen om alleen Microsoft Office Picture Manager te installeren. Maar in dit geval kunt u te maken krijgen met licentieproblemen, dus het gebruik van SharePoint Designer is de betere optie.

Geniet van het gebruik van Microsoft Office Picture Manager, zelfs als Office 2016 op uw Windows 10-computer is geïnstalleerd. Kijk nu hoe u de Windows Photo Viewer in Windows 10 kunt krijgen.

Microsoft Office Picture Manager