Hoe u geblokkeerde of beperkte websites kunt deblokkeren en openen

Websites kunnen op drie niveaus worden geblokkeerd: computerniveau , netwerkniveau of het ISP- / overheidsniveau . Sommige DNS-services, zoals Open DNS, bieden ook opties om bepaalde soorten websites te blokkeren voor verschillende gebruikers die de computer delen. Dan zijn er andere software dan de ingebouwde "Beperkte websites" in internetopties die helpen bij het blokkeren van een website. We zullen het niet hebben over het blokkeren van een website. In plaats daarvan zullen we ons concentreren op hoe u toegang krijgt tot een website die beperkt is op uw werkstation door netwerkbeheerders en ISP's (internetprovider).

Toegang tot beperkte websites

Toegang tot beperkte websites

Het artikel is een uitbreiding van ons andere artikel over wat te doen als een website niet wordt geopend. Sommige tips kunnen in dit artikel worden herhaald. Dus als u merkt dat u sommige websites niet kunt openen of openen, zijn hier een paar dingen die u misschien wilt uitproberen.

Is de website niet beschikbaar?

Mogelijk hebt u door een storing geen toegang tot een bepaalde website. Neem contact op met deze website-monitoren. De cheque - Is een website up of down. Het zal je vertellen of een blog of website werkt, online, up, down nu of niet voor iemand of iedereen.

Toegang krijgen tot geblokkeerde websites op een computer

Er zijn verschillende opties om toegang te krijgen tot een website, en deze zijn afhankelijk van de modus die wordt gebruikt om de site te blokkeren. Open DNS maakt bijvoorbeeld gebruik van een categorie-systeem, en als u naar een categorie wilt gaan die uw ouders hebben gekozen om deze voor u te blokkeren, zal dit een melding geven.

HTTP en HTTPS

Het eerste dat u moet proberen, is een "s" toevoegen aan of verwijderen uit de "HTTP" voorafgaand aan de website-URL. Als u bijvoorbeeld //www.facebook.com typt, wordt het mogelijk voor u geopend omdat alleen "//www.facebook.com" is geblokkeerd. Evenzo, als het "https" was geblokkeerd, kunt u "HTTP" alleen proberen om te zien of u toegang hebt tot de website. De term "HTTPS" staat voor een beveiligde verbinding, terwijl de "HTTP" de niet-versleutelde versie van de website-URL is.

Internetopties - Beperkte websites en inhoudsadviseur

Als schakelen tussen HTTP en https niet helpt, controleer dan de foutmelding die u krijgt wanneer u probeert toegang te krijgen. Als er staat "Vanwege beperkingen op dit account", kan het een Family Safety Software zijn. In dit geval kan er niet veel worden gedaan, behalve draagbare browsers proberen die niet hoeven te worden geïnstalleerd en ook proxy bieden. Daar komen we straks op terug.

Als er geen accountgerelateerd bericht is, is de site waarschijnlijk geblokkeerd met behulp van internetopties. Ga naar Internet-opties in het Configuratiescherm en klik op het tabblad Beveiliging op Beperkte websites in de internetbeveiligingszone en vervolgens op de knop met het label "Sites" (zie onderstaande afbeelding). Controleer of de URL van de website die u wilt bezoeken daar wordt vermeld. Zo ja, selecteer de URL en klik op Verwijderen. U wordt om bevestiging gevraagd. Dat is gebeurd, de website zou zonder problemen moeten openen in al uw browsers.

Er is nog een andere methode om te voorkomen dat bepaalde soorten websites worden geopend - door hetzelfde dialoogvenster Internetopties te gebruiken. Klik op het tabblad Inhoud. Afhankelijk van uw versie van Windows ziet u mogelijk de knop "Content Advisor" of "Family Safety". Deze optie wordt gebruikt om te voorkomen dat bepaalde soorten websites voor verschillende gebruikers worden geopend. Dat betekent dat u de mogelijkheid kunt gebruiken om websites op gebruikersniveau te blokkeren. Als u het wachtwoord kent, kunt u op de knop klikken en de instellingen wijzigen. Als dit niet het geval is, moet u toestemming vragen aan uw ouders of netwerkbeheerder. Ook hier kunt u een draagbare browser gebruiken om beperkingen te omzeilen.

Een draagbare proxy-browser gebruiken om toegang te krijgen tot beperkte websites

U kunt een draagbare browser downloaden die ook dienst doet als proxy, zoals KProxy. Dit product heeft zowel draagbare als installatieversies. Het beste van de websitebrowser is dat deze online browsen biedt zonder het websiteadres in de hoofd-URL-balk te typen. In plaats daarvan typt u de URL in het tekstvak in het midden van de KProxy-website.

Een andere DNS gebruiken

Wanneer een website in een gebied is verboden, blokkeert de internetprovider het verkeer van en naar die website. Als u de DNS-instellingen van uw internetprovider wijzigt in iets anders, kunt u mogelijk toegang krijgen tot de site. U kunt bijvoorbeeld uw DNS wijzigen in Google Public DNS. Om DNS te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram in de taakbalk en selecteert u Netwerk openen en delen. Dubbelklik in het venster dat verschijnt op uw netwerk. Er verschijnt een dialoogvenster en daar kunt u de DNS onder IPv4 wijzigen.

Lezen : YouTube-video's deblokkeren.

Gebruik een proxy om toegang te krijgen tot beperkte websites

Proxywebsites zijn alleen toegankelijk nadat u de URL in uw browser hebt ingevoerd en u kunt door andere websites bladeren via de internetverbinding op die website. Een proxyserver is als een proxysite - het verschil is dat u een IP-adres krijgt dat wordt ingesteld in uw browser waarmee u op internet kunt surfen.

U kunt proxywebsites of -programma's gebruiken om toegang te krijgen tot websites die in uw regio zijn geblokkeerd. Een van die proxy is UltraSurf. Dit was specifiek ontworpen om de bevolking van een bepaald land toegang te geven tot sociale netwerksites. Er zijn enkele websites waarmee u eenvoudig geblokkeerde websites kunt openen en openen. OpenBlockedWebsite.com en HideMyAss.com zijn twee van dergelijke websites die u misschien wilt bezoeken. Ze fungeren als gratis web-anonimisatoren die tot doel hebben geblokkeerde websites te deblokkeren en gratis anoniem websurfen aan te bieden. Bekijk ook Hola Unblocker.

Dit zijn enkele methoden die u zullen helpen toegang te krijgen tot websites die beperkt zijn in uw thuisnetwerk, bedrijfs-LAN's of websites die in uw land verboden zijn.

Lees dit bericht als u een bepaalde website niet in Internet Explorer kunt openen.

Als je een idee of tip hebt om te delen, gebruik dan het opmerkingenveld hieronder.

Toegang tot beperkte websites