DRIVER_POWER_STATE_FAILURE fout op Windows 10

Soms ziet u een fout met een blauw scherm wanneer u uit de slaap- of sluimerstand komt, of wordt afgesloten of opnieuw opgestart. Als de foutcode op de BSOD DRIVER POWER STATE FAILURE is , komt dit waarschijnlijk door een probleem met de status van het stuurprogramma.

DRIVER_POWER_STATE_FAILURE

Deze stopfout geeft aan dat een stuurprogramma zich in een inconsistente of ongeldige energiestatus bevindt. Deze stopfout treedt meestal op tijdens gebeurtenissen waarbij energiestatusovergangen betrokken zijn, zoals afsluiten of in of uit de stand-by- of slaapstand gaan.

STOP-foutcode 0x0000009F, DRIVER_POWER_STATE_FAILURE

Deze bugcontrole 0x0000009F geeft aan dat de driver zich in een inconsistente of ongeldige energiestatus bevindt.

DRIVER_POWER_STATE_FAILURE

DRIVER POWER STATE FAILURE wordt meestal gevolgd door een foutcode, en ze wijzen allemaal op het feit dat de stuurprogramma's de overgang van de energiestatus niet goed afhandelen vanwege incompatibiliteit. Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat uw stuurprogramma's (netwerk, beeldscherm, muis, toetsenbord enz.) Compatibel zijn met de huidige versie van Windows.

1] Start in veilige modus en update apparaatstuurprogramma

Start uw computer opnieuw op in de veilige modus met netwerkondersteuning en kijk of er een update in behandeling is die betrekking heeft op uw apparaatstuurprogramma's. Als u geen update ziet, download dan handmatig het stuurprogramma van de OEM-website op een andere pc en installeer deze vervolgens op de pc in de veilige modus.

2] Voer de probleemoplosser voor blauw scherm uit

Voor uw gemak heeft Microsoft een probleemoplosser voor blauw scherm voor uw specifieke problemen rechtstreeks in de app Instellingen op Windows 10 geleverd. Op de pagina Instellingen moet u Blauw scherm selecteren onder Andere problemen zoeken en oplossen. Pas de aanbevolen oplossing toe en sluit vervolgens de probleemoplosser.

U kunt ook de Microsoft-site bezoeken om de online probleemoplosser voor blauw scherm uit te voeren. U ziet een eenvoudige wizard die u door het proces van het oplossen van problemen met blauwe schermen leidt.

3] Externe hardware verwijderen

Als u nieuwe hardware hebt aangesloten, verwijdert u deze van de pc en controleert u of het probleem zich blijft voordoen. Als het probleem is opgelost, wilt u wellicht het stuurprogramma van die hardware bijwerken. Als u er meer dan één heeft, controleer deze dan een voor een.

4] Gebruik Driver Verifier

Vervolgens moet u het Driver Verifier-programma op uw pc uitvoeren. Het helpt bij het oplossen, identificeren en oplossen van veelvoorkomende problemen met apparaatstuurprogramma's. Dit programma is gebouwd om de lijst met niet-ondertekende stuurprogramma's in het systeem te achterhalen die de BSOD veroorzaken.

Driver Verifier

Hierna kunt u problemen met de apparaten uit de lijst oplossen door een nieuwe versie te downloaden, deze van het systeem te verwijderen en Windows het voor u te laten repareren. U kunt er ook voor kiezen om het betreffende stuurprogramma terug te draaien, bij te werken, uit te schakelen of te verwijderen.

5] Herstellen of resetten

Als er niets anders is, moet u een herstelpunt gebruiken om terug te keren naar de vorige werkende staat. U kunt er ook voor kiezen om Windows 10 te herstellen naar de fabrieksinstellingen zonder bestanden te verliezen.

Meer suggesties hier om Windows Stop-fouten of Blue Screen of Death op te lossen.

DRIVER_POWER_STATE_FAILURE