Een programma of game in volledig scherm geforceerd stoppen in Windows 10

Laten we zeggen dat je een programma of een spel hebt geopend in de modus voor altijd op het volledige scherm, waarbij zelfs je taakbalk niet zichtbaar is en de applicatie vastloopt en je merkt dat je in een positie bent waar schijnbaar niets is dat je kunt doen behalve het herstarten van uw Windows 10-computer. Wat kan je doen?

Forceer het afsluiten van een Always-On-Top-programma op volledig scherm

Forceer het afsluiten van een Always-On-Top-programma op volledig scherm

Hier leest u hoe u een vastgelopen of niet-reagerende always-on-top-applicatie of game op volledig scherm kunt beëindigen. Aangezien u geen toegang heeft tot de taakbalk, moet u deze suggesties volgen om de bevroren applicatie te beëindigen.

1] de eerste klik op de bevroren toepassing die u wilt sluiten en druk vervolgens tegelijkertijd op de toetsen Alt + F4 en verlaat ze nadat de toepassing is gesloten. Helpt dit?

2] Druk op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te starten .

Hoewel de Taakbeheer nu wordt geopend, wordt deze gedekt door het programma op volledig scherm dat altijd op de voorgrond staat.

Druk vervolgens op Alt + O om het menu Opties te openen .

Druk ten slotte op Enter om Always on Top te selecteren .

Wanneer u dit doet, krijgt Taakbeheer de voorkeur om bovenaan te blijven.

U kunt het nu gebruiken om het proces of de toepassing te beëindigen door met de rechtermuisknop op het proces te klikken en Taak beëindigen te selecteren .

Als uw Taakbeheer is ingesteld om te openen in de compacte modus , drukt u op Meer details om het in de detailmodus te openen .

3] Als dit niet voor u werkt, kunt u een gratis tool gebruiken om een ​​toepassing of game op volledig scherm met geweld te beëindigen.

Dit bericht laat je zien hoe je een programma geforceerd kunt sluiten dat Taakbeheer niet kan beëindigen.

Forceer het afsluiten van een Always-On-Top-programma op volledig scherm