Scherm ondersteboven of zijwaarts op een Windows 10-laptop

Het kan gebeuren dat u merkt dat uw Windows 10/8/7 computerscherm ineens ondersteboven staat, zonder duidelijke reden. Dit is geen reden voor paniek en u hoeft geen monteur te bellen. Het is heel goed mogelijk dat er per ongeluk verkeerde toetsen zijn ingedrukt. Als uw computerscherm ondersteboven of zijwaarts is geworden, volg dan deze suggesties om het scherm te draaien en het scherm weer recht te maken.

Scherm ondersteboven of zijwaarts

Ik laat je drie manieren zien die je kunt doen op mijn Windows 10 Pro 64-bits Dell-laptop met Intel. Als de specificaties van uw besturingssysteem of laptop verschillen, ziet het er misschien iets anders uit, maar de procedure zou vergelijkbaar zijn.

1] Klik met de rechtermuisknop op uw bureaublad en selecteer Grafische optie > Sneltoetsen . Zorg ervoor dat Inschakelen is geselecteerd.

screen-upside-down-in-windows

Druk nu op Ctrl + Alt + pijl-omhoog om het scherm recht te maken. Als u in plaats daarvan op de pijl naar rechts, naar links of naar beneden drukt, ziet u dat het scherm van oriƫntatie verandert. Deze sneltoetsen kunnen worden gebruikt om uw schermrotatie om te draaien.

2] Klik met de rechtermuisknop op uw bureaublad en selecteer Grafische eigenschappen . Als u een niet-Intel grafische kaart gebruikt, moet u het item selecteren waarmee u uw beeldschermeigenschappen kunt kalibreren.

scherm ondersteboven

Nu onder de categorie Algemene instellingen , een vermelding - Rotatie . U zult zien dat in de figuur 180 is gecontroleerd. Zorg ervoor dat 0 is geselecteerd. Klik op Toepassen en u zult zien dat uw scherm met de goede kant naar boven wordt weergegeven.

3] Of er is een derde manier om de weergave te corrigeren. Klik met de rechtermuisknop op de Windows 10 Start-knop om het WinX-menu te openen. Selecteer Configuratiescherm en open vervolgens de weergave- applet. Scroll naar beneden en klik op Geavanceerde weergave-instellingen . Scroll opnieuw naar beneden en klik op Eigenschappen van beeldschermadapter .

Als u Windows 8 of Windows 7 gebruikt, ziet u mogelijk de grafische instellingen onder Configuratiescherm> Beeldscherm> Schermresolutie> Geavanceerde instellingen> Grafische eigenschappen.

Klik nu in het vak Grafische eigenschappen dat wordt geopend op het tabblad Grafische configuratiescherm .

beeldscherminstellingen

Zorg er hier, tegen Rotatie, voor dat Draaien naar 0 graden is geselecteerd in het vervolgkeuzemenu.

Klik op Toepassen en sluit af.

Uw omgekeerde scherm had met de goede kant naar boven moeten zijn!

Volgende lezen : Automatische schermrotatie werkt niet of wordt grijs weergegeven.

scherm ondersteboven