Windows-computer maakt piepgeluiden wanneer u deze probeert in te schakelen

Sommige gebruikers melden dat hun computer om de een of andere reden niet kan worden ingeschakeld, en tegelijkertijd piept hij een paar keer of continu wanneer wordt geprobeerd de computer in te schakelen. Dit kan vervelend zijn, maar als we gelijk hebben, zal dit geen gemakkelijke softwarefix zijn.

De kans is groot dat uw probleem niets te maken heeft met Windows 10, maar met de hardware in uw systeem. U ziet, een computer is ontworpen om hoorbare foutgeluiden af ​​te geven wanneer bepaalde hardware niet goed werkt.

Als u een enkele pieptoon hoort , geeft uw GPU waarschijnlijk problemen. Als je twee piepjes hoort , betekent dit dat je RAM niet naar behoren werkt. Drie pieptonen die na een pauze worden herhaald wanneer u de computer aanzet, duiden op een probleem met het systeemgeheugen. Als uw pc echter continu piept , betekent dit eenvoudigweg dat de processor wordt beïnvloed. U kunt deze lijst met pieptooncodes raadplegen voor details.

Windows-computer maakt piepend geluid

1] Controleer het RAM

Windows-computer maakt piepend geluid

Het eerste dat u hier moet doen, is het RAM-geheugen controleren. Haal je schroevendraaiers tevoorschijn en graaf in je computer, zoek dan de RAM-slots om er zeker van te zijn dat ze stevig vastzitten. Als u regelmatig door een computer beweegt, kunnen bepaalde onderdelen losraken.

In het ergste geval is het RAM-geheugen waarschijnlijk kapot, en dit is waar u nieuwe moet aanschaffen. Nu kunt u online gaan of, beter nog, naar de dichtstbijzijnde computerwinkel gaan om dit onderdeel snel te bemachtigen in plaats van te wachten op een online levering.

2] Controleer de grafische kaart

Het is niet eenvoudig om een ​​videokaart in een laptop te verwijderen of te vervangen, daarom concentreren we ons meer op de desktopvariant. OK, dus stof is een probleem voor alle computers, vooral desktops, omdat ze enorm zijn met veel open ruimtes.

Desktopbezitters moeten regelmatig bepaalde componenten verwijderen, zoals de grafische kaart, en deze goed schoonmaken. Dit helpt de levensduur van uw computer te verlengen en fouten bij het opstarten te voorkomen.

Als de grafische kaart kapot is, moet u, net als het RAM, een nieuwe aanschaffen. Afhankelijk van de kaart die u wenst, moet u misschien diep graven en veel geld uitgeven.

3] Controleer de processor

De processor is het brein van elke computer, dus als het niet meer werkt, is al het andere nutteloos. Ga je gang en controleer het onderdeel om te zien of het stevig vastzit, en controleer ook of het stof of ander vuil moet worden verwijderd.

Als niets werkt, moet u uw systeem misschien naar een hardwarereparateur brengen.