Windows kon geen stuurprogramma vinden voor uw netwerkadapter

Device Drivers zijn bedoeld om te dienen als een verbinding tussen uw besturingssysteem en de hardware. Als een van deze faalt, stopt de betreffende hardware met communiceren met Windows. Als u netwerkproblemen ondervindt, voert u waarschijnlijk de probleemoplosser voor netwerkadapters uit. Als het een probleem vindt maar het niet zelf kan oplossen, ziet u een foutmelding: Windows heeft geen stuurprogramma voor uw netwerkadapter gevonden . Als u met dit probleem wordt geconfronteerd, zal iets in dit bericht u zeker helpen het probleem op te lossen.

Windows kon geen stuurprogramma vinden voor uw netwerkadapter

Windows kon geen stuurprogramma vinden voor uw netwerkadapter

U kunt de volgende oplossingen proberen om het probleem op te lossen:

  1. Werk het stuurprogramma voor de netwerkadapter bij
  2. Verwijder het stuurprogramma van de netwerkadapter en installeer het opnieuw
  3. Voer de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit
  4. Voer de probleemoplosser voor netwerkadapter opnieuw uit
  5. Systeemherstel uitvoeren.

1] Werk het stuurprogramma van de netwerkadapter bij

Werk de netwerkadapter bij

Om het stuurprogramma voor de netwerkadapter bij te werken, typt u devmgmt.msc in het zoekvak Start en drukt u op Enter om Apparaatbeheer te openen.

Zoek de netwerkadapterstuurprogramma's en vouw de lijst uit. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Stuurprogramma bijwerken voor elk van de stuurprogramma's.

Start het systeem opnieuw op en controleer of u nu verbinding kunt maken met het netwerk.

2] Installeer het stuurprogramma voor de netwerkadapter opnieuw

Volg de procedure zoals hierboven uitgelegd, maar selecteer Apparaat verwijderen om de driver te verwijderen. Start vervolgens uw systeem opnieuw op en kijk of Windows de driver automatisch kan installeren. Als u Apparaatbeheer niet opnieuw opent, klikt u met de rechtermuisknop op Netwerkadapters en selecteert u Zoeken naar hardwarewijzigingen.

U kunt ook het stuurprogramma voor de netwerkadapter downloaden van de website van de fabrikant op een ander systeem van internet (aangezien internet niet werkt op uw systeem) en het naar uw systeem overbrengen met een USB-station. Open Apparaatbeheer en vouw de lijst met netwerkadapters uit. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Apparaat verwijderen voor alle netwerkadapterstuurprogramma's.

Installeer nu de stuurprogramma's die u eerder hebt gedownload.

3] Voer de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit

De probleemoplosser voor hardware en apparaten helpt bij het detecteren van veelvoorkomende problemen met aangesloten apparaten (de netwerkadapter hier) en deze op te lossen.

Klik op de Start-knop en selecteer de tandwielachtige optie om het menu Instellingen te openen. Ga naar Updates en beveiliging voor het menu Windows-instellingen en klik vervolgens op Problemen oplossen.

Selecteer de probleemoplosser voor hardware en apparaten en voer deze uit.

4] Voer de probleemoplosser voor netwerkadapters uit

Ga, zoals hierboven uitgelegd, naar Instellingen> Updates en beveiliging> Problemen oplossen. Selecteer de probleemoplosser voor netwerkadapters en voer deze uit.

Controleer of het uitvoeren van de probleemoplosser uw probleem oplost.

5] Voer een systeemherstel uit

Als het internet eerder goed werkte en het probleem recent is, kunt u overwegen een systeemherstel uit te voeren. Het herstelt alle wijzigingen die zijn aangebracht door recent geïnstalleerde programma's, enz.

Ik hoop dat iets hier je helpt!

Windows kon geen stuurprogramma vinden voor uw netwerkadapter