Kan atieclxx.exe-proces in Windows 10 niet beëindigen - Is het een virus?

Net als de winlogon.exe- en de csrss.exe-processen, wordt atieclxx.exe door veel gebruikers een virus genoemd. Dit is een hoax die wordt verspreid door Scam Tech Support-bedrijven om gebruikers voor de gek te houden en hun producten te verkopen. Het legitieme atieclxx.exe- proces vertegenwoordigt de AMD ATI External Events Client Module .

atieclxx.exe

AMD ATI External Events Client Module of atieclxx.exe

Het is een licht proces en de grootte van het bijbehorende bestand is meestal minder dan 1 MB. Het gebruikt niet veel systeembronnen terwijl het op de achtergrond wordt uitgevoerd.

Wat is atieclxx.exe en waarom wordt het uitgevoerd bij het opstarten?

Het atieclxx.exe-proces is een onderdeel van AMD External Events en is gekoppeld aan het ATI External Event Utility voor Windows. Het beheert de ATI-sneltoetsfunctie op uw systeem en is ingesteld om te worden uitgevoerd bij het opstarten.

Is atieclxx.exe een virus?

Een virus kan worden vermomd als elk proces dat nuttig is voor een systeem en kan elke naam aannemen. De oorspronkelijke locatie van het legitieme bestand atieclxx.exe is C: \ Windows \ System32. Klik met de rechtermuisknop op het proces in Taakbeheer en selecteer Locatie openen. Controleer of de locatie hetzelfde is als de oorspronkelijke locatie. Als dit niet het geval is, scan dan uw computer op malware.

Is atieclxx.exe kritiek voor het systeem? Kunt u het proces beëindigen?

Atieclxx.exe is geen systeemproces en wordt geassocieerd met uw AMD-hardware. Uw systeem zal niet crashen als u het proces beëindigt. Het gebruikt echter meestal niet veel systeembronnen. Het zou dus geen probleem moeten zijn.

Als u dit proces wilt beëindigen of beëindigen, kunt u de bovenliggende service uitschakelen. De procedure hiervoor is als volgt:

Druk op Win + R om het venster Uitvoeren te openen en typ het commando services.msc . Druk op Enter om de servicemanager te openen.

Zoek AMD External Events Utility in Service Manager en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer Eigenschappen.AMD-eigenschappen

Klik op de Stop- knop om het te beëindigen. Wijzig vervolgens het opstarttype in Uitgeschakeld .

Klik op Toepassen en vervolgens op OK om de instellingen op te slaan. Start het systeem opnieuw op.

We hopen dat dit helpt bij het oplossen van uw twijfels over het proces atieclxx.exe.

atieclxx.exe