Bluetooth-pictogram ontbreekt in Windows 10 Action Center

Normaal gesproken is het systeemvak van de taakbalk of het systeemvak van Windows 10 de plaats waar het Bluetooth-pictogram zich bevindt en verschijnt wanneer het is ingeschakeld. Het voert meerdere functies uit, zoals het toestaan ​​van een gebruiker om lid te worden van een persoonlijk netwerk, het toevoegen van een nieuw Bluetooth-apparaat en meer. Als u per ongeluk op het pictogram 'Verwijderen' van de Bluetooth-opties klikt, kunt u dat pictogram kwijtraken. In dergelijke omstandigheden kan het moeilijk zijn om het pictogram terug te vinden.

Desalniettemin zijn hier enkele stappen die u kunt proberen om het ontbrekende Bluetooth-pictogram in Windows 10/8/7 te herstellen

Bluetooth-pictogram ontbreekt

Open in Windows 10 Instellingen> Apparaten> Bluetooth en andere apparaten. Zorg er hier voor dat Bluetooth is ingeschakeld.

Bluetooth-pictogram ontbreekt

Blader vervolgens naar beneden en klik onder Gerelateerde instellingen op de koppeling Meer Bluetooth-opties om de Bluetooth-instellingen te openen.

Zorg er hier onder het tabblad Opties voor dat Toon het Bluetooth-pictogram in het systeemvak is geselecteerd. Klik op Toepassen en sluit af.

Gebruikers van Windows 7/8 kunnen 'configuratiescherm' typen in het zoekvak van Windows 10. Typ vervolgens 'Bluetooth-instellingen wijzigen' in het veld Zoeken in configuratiescherm rechtsboven in het configuratiescherm

Wanneer u dit doet, zou de link Bluetooth-instellingen wijzigen moeten verschijnen onder het kopje Apparaten en printers. Klik op de link om het venster Bluetooth-instellingen te openen.

Schakel op het tabblad Opties de optie Bluetooth-pictogram weergeven in het systeemvak in.

Klik op OK en start Windows opnieuw. Het pictogram zou de volgende keer dat u inlogt opnieuw moeten verschijnen.

Als dit u niet helpt, is er nog iets dat u moet doen, en dat is controleren of de Bluetooth-ondersteuningsservice op de computer actief is

Typ hiervoor services.msc in Zoekopdracht starten en druk op Enter om Windows Services Manager te openen.

Zoek in de lijst Bluetooth-ondersteuningsservice en dubbelklik erop. Zorg ervoor dat de service is ingesteld op Manual (Trigger Start) en Started .

De Bluetooth-service ondersteunt detectie en koppeling van externe Bluetooth-apparaten. Als u deze service stopt of uitschakelt, werken reeds geïnstalleerde Bluetooth-apparaten mogelijk niet correct en kunnen nieuwe apparaten niet worden ontdekt of gekoppeld.

Controleer nu of u het Bluetooth-pictogram in het systeemvak vindt.

Ik hoop dat dit helpt.

Zie dit bericht als Bluetooth niet werkt.

Bluetooth-pictogram ontbreekt