De locatie van de downloadmap van Windows 10 Updates wijzigen

Te weinig opslagruimte is niets nieuws. De meesten van ons hebben toegang tot internet en blijven dingen downloaden. Dan zijn er games die veel opslagruimte kunnen innemen. Het grootste probleem doet zich voor wanneer u opslagruimte op uw Windows Installation-station gebruikt, meestal het C-station, en de updates stoppen met downloaden. Windows OS biedt u geen optie om de downloadlocatie van de updates te wijzigen. In dit bericht zullen we leren om de downloadlocatie van Windows 10 Updates te wijzigen.

Wijzig de downloadlocatie van Windows 10 Updates

Voordat u begint, moet u weten dat u beheerdersrechten nodig heeft om dit te voltooien. Als u een gewoon account heeft, is het een goed idee om contact op te nemen met wie uw pc heeft ingesteld en zijn hulp in te roepen.

Wijzig de downloadlocatie van Windows 10 Updates

De standaardlocatie van Windows Update is C: \ Windows \ SoftwareDistribution. In de map SoftwareDistribution wordt alles gedownload en later geïnstalleerd.

Maak een nieuwe map voor het systeem om de Windows Update te downloaden

Maak een doeldirectory op een ander station dan station C. Het kan worden genoemd als WindowsUpdateDownload voor gemakkelijke verwijzing. Laten we aannemen dat het pad D: \ WindowsUpdateDownload is

Gebruik vervolgens Ctrl + Alt + Delete om Taakbeheer te starten en naar het tabblad Services te gaan, klik met de rechtermuisknop op wuauserv en stop het.

Hernoem nu C: \ Windows \ SoftwareDistribution naar C: \ Windows \ SoftwareDistribution.old

Hoe u de downloadlocatie van Windows 10 Update kunt wijzigen

Maak Symlink

Om een ​​symlink te maken, zoekt u in het startmenu naar CMD of opdrachtprompt. Klik er met de rechtermuisknop op en voer het uit als beheerder. Typ vervolgens de onderstaande opdracht en druk op Enter:

mklink / jc: \ windows \ softwaredistribution d: \ WindowsUpdateDownload

Hierdoor start Windows Update het downloaden van bestanden vanaf nul naar deze nieuwe locatie.

Als het niet werkt, kunt u proberen Windows 10 op te starten in de veilige modus om dit voor elkaar te krijgen.

Start Windows Update Service opnieuw

Hierna moet u de Windows Update-service starten. U kunt de Taakbeheer gebruiken om het te starten zoals we hierboven hebben gedaan of de volgende opdracht uitvoeren in CMD:

net start wuauserv

Controleer of Windows Update werkt:

Ga naar Instellingen> Update en beveiliging> Windows Update> Controleren op updates. Als het begint met het downloaden van een update of geen fout genereert, bent u helemaal klaar.

Hier is een interessant feit, na het downloaden van de Windows Update, pakt het besturingssysteem het uit in de schijf met de meest vrije ruimte die beschikbaar is en installeert het vanaf daar. Windows zal de inhoud van deze map van tijd tot tijd wissen.

We raden je aan om een ​​opslagruimte te gebruiken die meestal leeg blijft. Hoewel u een SD-kaart (NTFS-indeling) of een externe schijf kunt kiezen, raden we u aan dit niet te doen, tenzij deze altijd verbonden blijft met de pc.

Wijzig de downloadlocatie van Windows 10 Updates