Verwijder het CRC-SHA-item uit het contextmenu in Windows 10

Als je de nieuwste versie van het 7-Zip- programma op je Windows 10-machine hebt geïnstalleerd , heb je misschien gemerkt dat de vermelding CRC-SHA automatisch is toegevoegd aan het contextmenu, naast de 7-Zip-opties. Als u de pijl aan de zijkant aanwijst, worden de vermeldingen CRC-64, SHA-256, SHA-1, CRC-32 en * weergegeven.

cha waarde

CRC is een afgekorte vorm van Cyclic Redundancy Check en wordt in digitale netwerken gebruikt voor het controleren / identificeren van eventuele wijzigingen in de gegevens. Zijn broer, SHA, staat voor Secure Hash Algorithm dat zijn krachtige gebruik vindt bij het bepalen van de integriteit van gegevens die van internet worden gedownload, om ervoor te zorgen dat deze niet beschadigd zijn.

Gebruikers die niet geïnteresseerd zijn in het kennen van de functie van deze algoritmen, kunnen de invoer in het contextmenu ongewenst vinden en willen dat ze volledig worden verwijderd. Hier leest u hoe u het CRC-SHA-item uit het contextmenu in Windows 10 kunt verwijderen.

Verwijder het CRC-SHA-item uit het contextmenu

Open 7-Zip Bestandsbeheer door 7-Zip in het zoekvak Start te typen en op de 'Enter'-toets te drukken.

7 ritssluiting

Eenmaal gevonden, opent u het programma, selecteert u het menu Extra en drukt u op de knop Opties.

opties

Schakel vervolgens over naar het tabblad 7-Zip, net naast het systeem. Schakel in het gedeelte Contextmenu-items het selectievakje CRC SHA> uit en klik op de knop Toepassen.

Verwijder het CRC-SHA-item uit het contextmenu

Dat is het! CRC SHA-item uit het contextmenu wordt verwijderd.

Als je een foutdialoog ziet met het bericht " Een evenement kon geen van de abonnees oproepen ", klik dan op de OK-knop om het contextmenu-item te verwijderen.

We hebben de 7-Zip-tool al in detail besproken op onze website. Het is een handige tool voor bestandscompressie waarmee u de bestandsgrootte kunt verkleinen zonder belangrijke gegevens te verliezen. Als zodanig heeft het de reputatie verdiend van een bekend open-sourcealternatief voor betaalde compressiesoftware.

Zie dit bericht als het contextmenu vastloopt of traag wordt geopend.