SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED: nviddmkm, atikmpag

Terwijl ik op mijn laptop aan het werk was, merkte ik plotseling dat mijn Windows 10-scherm flikkerde, zwart werd en toen zag ik het blauwe scherm met de stopfout - SYSTEEMDRAAD UITZONDERING NIET BEHANDELD (nviddmkm.sys) . Het kan ook voorkomen voor andere stuurprogramma's zoals atikmpag.sys, dxgmms2.sys, CMUSBDAC.sys, Idiagio.sys, iaisp64 sys, PCI.sys, Netwtw04.sys, enz.

SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Windows verzamelde wat informatie en toen dat eenmaal was gebeurd, startte mijn computer opnieuw op. Hoewel ik ontving op een verder stabiel systeem, is het bekend dat deze stopfout zelfs optreedt tijdens de installatie- of upgradetijden of vanwege incompatibiliteit met het systeem-BIOS. Dit is wat ik deed om het probleem op te lossen.

Systeemthread-uitzondering niet afgehandeld (nviddmkm.sys of atikmpag.sys)

Zorg er eerst voor dat u voldoende schijfruimte heeft. Als dit niet het geval is, gebruikt u het hulpprogramma Schijfopruiming om ongewenste bestanden te verwijderen en schijfruimte vrij te maken.

In mijn geval zou je na de foutcode de naam van een bestand kunnen zien. Als een stuurprogramma wordt geïdentificeerd in het foutcontrolebericht, moet u uitzoeken waar het bestand over gaat. U kunt ernaar zoeken op uw computer en vervolgens de eigenschappen ervan controleren, of u kunt op internet zoeken.

In mijn geval was het ' SYSTEEMDRAAD UITZONDERING NIET BEHANDELD (nvlddmkm .sys)' , waar aan het einde een bestandsnaam nvlddmkm .sys wordt weergegeven. Een eenvoudige zoekopdracht toonde aan dat het een Nvidia-weergavestuurprogrammabestand is. Dit betekent dat het dit bestand was dat het blauwe scherm veroorzaakte.

In dergelijke gevallen moet u het stuurprogramma uitschakelen of contact opnemen met de fabrikant voor stuurprogramma-updates, afhankelijk van de situatie. Omdat de mijne het beeldschermstuurprogramma was, besloot ik te controleren of er updates beschikbaar waren. Als het een nieuwe service is die is toegevoegd, schakel deze dan uit via services.msc en kijk of het helpt.

Het kan ook worden veroorzaakt door het bestand atikmpag.sys, het AMD ATI multi-vendor Kernel Miniport System Driver. In dit geval moet u het AMD-stuurprogramma atikmpag.sys bijwerken.

Om uw stuurprogramma's bij te werken, opent u vanuit het WinX-menu Apparaatbeheer en vouwt u Beeldschermadapters uit. Klik met de rechtermuisknop op het beeldschermstuurprogramma en selecteer Stuurprogramma's bijwerken .

update-display-stuurprogramma's

Als er updates worden gevonden, zal de wizard het stuurprogramma voor u downloaden en installeren. Ik besloot om beide stuurprogramma's van de beeldschermadapter bij te werken.

stuurprogramma's downloaden

Start uw computer opnieuw op nadat de nieuwe stuurprogramma's zijn geïnstalleerd. Dit loste mijn probleem op.

Als het blauwe scherm optreedt bij het opstarten, moet u mogelijk Windows 10 opstarten in de veilige modus en het defecte stuurprogramma hernoemen of verwijderen. Als het stuurprogramma wordt gebruikt als onderdeel van het opstartproces van het systeem in Veilige modus, moet u de computer opstarten met behulp van de herstelconsole om toegang te krijgen tot het bestand.

Het andere dat u kunt doen om deze stopfout op te lossen, is proberen de videoadapters te vervangen. U kunt ook contact opnemen met uw hardwareleverancier om te zien of er BIOS-updates beschikbaar zijn. Als u BIOS-geheugenopties zoals caching of schaduwing heeft ingeschakeld, schakel deze dan uit. Ervoor zorgen dat u de nieuwste versie van Adobe Flash Player heeft, is iets wat u wellicht ook wilt doen.

Lezen: DPC_WATCHDOG_VIOLATION Blue Screen repareren.

Dit bericht geeft je aanvullende tips voor het oplossen van het Blue Screen of Death in Windows 10.

SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED