Fix Game Stuttering met FPS-drops in Windows 10

Microsoft heeft hard gewerkt aan gaming op Windows 10-pc's. Elke update heeft iets voor gamers, maar het is niet zonder haperingen en problemen rond gamen. Een van de grootste problemen die door gebruikers worden gemeld, is Game Stuttering met FPS-drops voor games die ze spelen. Het probleem zit deels met stuurprogramma's, deels met updates die worden uitgerold naar Windows 10, met name de Windows 10 1803-update die is doorgekomen. In deze gids hebben we het over tips om Game Stuttering met FPS-drops in Windows 10 op te lossen.

Wat is Game Stuttering met FPS Drops

Het is een weergaveprobleem waarbij inhoud op uw scherm plotseling verandert. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, maar als de GPU meer tijd nodig heeft om een ​​frame weer te geven dan verwacht, kan het frame zelfs worden overgeslagen of vertraging optreden. Dit is gemakkelijk te merken tijdens multiplayer-spellen. Je zou acties veel later zien gebeuren nadat je het met een controller of muis had gedaan. Vaak, als een bestuurder erg lang nodig heeft om een ​​frame voor de GPU voor te bereiden, wat betekent dat je alles vertraagd zult zien.

FPS of Frames per Second is het resultaat van stotteren. Dus 60 FPS betekent bijvoorbeeld 60 frames per seconde. Het is de frequentie (snelheid) waarmee opeenvolgende beelden, frames genoemd, op een scherm verschijnen. Als je een snel bewegend figuur hebt, wat gebeurt in de games, biedt een hogere FPS een betere ervaring.

Lezen : gamingvertraging, lage FPS in videogames en hoe u deze kunt oplossen.

Fix Game Stuttering met FPS-drops

Het goede is dat Microsoft, OEM's van grafische kaarten, waaronder NVIDIA, deze problemen officieel hebben erkend. Hiervoor was op forums veel gediscussieerd. Laten we eens kijken naar de mogelijke oplossingen.

Configureer NVIDIA-instellingen

Wijzig de instellingen van het NVIDIA-configuratiescherm

Dit geldt voor elke OEM die een bedieningspaneel biedt om de game-ervaring te verbeteren. NVIDIA stond aan de top van de discussies. Sommige Windows-updates resetten de instellingen en verlagen de FPS-tarieven die als standaard zijn ingesteld. Kijk dus naar de bedieningspanelen van uw OEMS en verander de zaken dienovereenkomstig. Ze worden waarschijnlijk geleverd met spelinstellingen die u kunt selecteren, en genieten van betere FPS-tarieven.

Fix Game Stuttering met FPS-drops in Windows 10

U kunt ook speciale GPU-besturing aan die games toewijzen voor betere prestaties.

Werk alle NVIDIA-stuurprogramma's bij vanaf de officiële NVIDIA-site

Dit is waarschijnlijk de beste opname die je hebt gemaakt zonder veel problemen op te lossen. Ga naar de OEMS-website, afhankelijk van welke grafische kaart u heeft, en download de nieuwste driver die ze hebben. Installeer het en als je geluk hebt, worden je FPS-drops en stotteren hersteld.

Schakel Vsync in het NVIDIA-configuratiescherm in

Om ervoor te zorgen dat uw pc de frames wijzigt terwijl de grafische kaart nieuwe uitvoer verzendt, moet u Vsync inschakelen. Het beperkt uw GPU om frames uit te voeren die zo hoog zijn als de vernieuwingsfrequentie van uw monitor. Dit zorgt ervoor dat het scherm tearing vermindert, maar kan invoervertraging veroorzaken.

Start het NVIDIA-configuratiescherm> Beheer 3D-instellingen> Algemene instellingen> Verticale synchronisatie> Aan.

Gebruik maximale prestaties

Om ervoor te zorgen dat games maximale GPU-cycli krijgen, is het het beste om de energiebeheermodus te wijzigen om maximale prestaties te verkiezen. Open Configuratiescherm> 3D-instellingen beheren> Selecteer een programma om aan te passen> Energiebeheermodus> Voorkeur voor maximale prestaties.

Gebruik NVIDIA GPU in plaats van CPU

Als uw instellingen op de een of andere manier zijn gewijzigd om NVIDIA CPU te gebruiken in plaats van NVIDIA GPU, wijzig dit dan. Configureer surround PhysX in het configuratiescherm.

Wijzig andere Windows-instellingen

 • Schakel de game-optie uit in Windows 10 die beschikbaar is in de instellingen. Ga naar Instellingen> Gaming> Gaming-modus, Xbox, schakel de opties uit.
 • Het opnieuw installeren van de spellen lost soms het probleem op. Hoewel updates helpen, maar als er iets verkeerd is geconfigureerd, is dit uw beste kans.
 • Controleer je game-instellingen. De meeste games bieden de optie om de FPS te verhogen, wat het beste werkt voor die versie van pc.
 • U kunt Optimalisatie volledig scherm uitschakelen. Zoek hiervoor het exe-bestand van de game en vervolgens Eigenschappen> Compatibiliteit> Optimalisatie op volledig scherm uitschakelen.
 • Schakel de Diagtrack-service uit .
 • Schakel antivirus uit tijdens het gamen.
 • Voer SFC uit op uw computer. Het kan enkele beschadigde systeembestanden op de pc repareren.
 • Verlaag de pc-resolutie door naar Instellingen> Systeem> Beeldscherm> Schaal en indeling> Resolutie te gaan.
 • Schakel Intel Turbo Boost uit door de energiebeheerschema's te wijzigen.
  • Configuratiescherm -> Hardware en geluiden -> Energiebeheer> Geavanceerde energie-instellingen wijzigen
  • Selecteer Processor-energiebeheer en vouw het uit.
  • Vouw de Maximale processorstatus uit en wijzig zowel Op batterij als Aangesloten op 99%.
  • Klik vervolgens op Toepassen en OK.

Gerelateerd lezen : tips om de spelprestaties te verbeteren.

Houd rekening met de Intel Turbo Boost-optie en kies er tijdens het gamen altijd voor om het batterijplan te gebruiken dat maximale prestaties biedt, vooral als je een gaming-laptop hebt. Bekijk onze gedetailleerde gids over Ultimate Performance Power Plan voor Windows 10.

Lees het volgende : Game Booster-software om de spelprestaties te verbeteren.