Een webpagina vertalen in Chrome, Firefox en Edge

Niet elke website ondersteunt meerdere talen, en daarvoor hebben we vaak vertalers nodig. We komen vaak op sommige webpagina's terecht met onze vereiste informatie, maar in een andere taal. Hoewel de ' Google Translate-website ' de meest gebruikte online tool voor vertaling is - we moeten de inhoud kopiëren en plakken om deze te vertalen - wat praktisch niet mogelijk is voor de hele webpagina.

Het vertalen van een paar zinnen of een alinea is anders dan het vertalen van de hele webpagina. In dit bericht zullen we leren hoe we een webpagina in verschillende webbrowsers kunnen vertalen.

Vertaal webpagina in Chrome

Vertaal een webpagina in Chrome, Firefox en Edge

Het is eigenlijk de gemakkelijkste en snelste in Google Chrome. U kunt de hele webpagina vertalen zonder veel knoppen te gebruiken. U hoeft alleen de instellingen een beetje aan te passen en u bent klaar.

  1. Klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van uw browser.
  2. Ga naar Instellingenà scroll naar beneden en klik op het tabblad 'Geavanceerde instellingen'.
  3. Scroll naar beneden en ga naar Talen en klik op uw geselecteerde taal.
  4. U ziet een tabblad met de tekst ' Aanbieden om pagina's te vertalen die niet in een taal zijn die u leest'.
  5. Druk op de knop aan de rechterkant en zet hem AAN en je bent klaar. Elke keer dat u nu op een webpagina met een vreemde taal terechtkomt, biedt Google u de vertaaloptie en kunt u de hele webpagina met slechts één klik vertalen.
  6. Ga naar de webpagina die u wilt vertalen, klik met de rechtermuisknop en selecteer Vertalen naar het Engels (of uw geselecteerde taal).

Vertaal een webpagina in Firefox

Firefox heeft standaard geen vertaalfunctie. U kunt echter het aantal talen toevoegen dat u wilt. Om een ​​nieuwe taal toe te voegen

  1. Klik op de menuknop in de rechterbovenhoek van uw browser
  2. Ga naar Voorkeuren en klik op ' Kies in het gedeelte Taal en vormgeving'.
  3. Selecteer elke gewenste taal en klik op OK.

Voor vertaling in Firefox moet u de Firefox Translation-extensies installeren. Enkele van de meest gebruikte add-ons zijn GoogleTranslatorforFirefox of ToGoogleTranslate .

Vertaal een webpagina in Edge

Microsoft Edge heeft ook geen functie voor automatisch vertalen en u moet de extensies hiervoor gebruiken. U kunt de vertaler voor Microsoft Edge downloaden van de Microsoft Store. Hiermee kunt u de webpagina's in 60 verschillende talen vertalen. Download en installeer de tool en u ziet het pictogram in de rechterbovenhoek van uw browser. Open de webpagina die u wilt vertalen en klik op het pictogram, dat is alles. U kunt uw voorkeurstaal selecteren en de tool instellen om elke webpagina die u bezoekt te vertalen. Als dit niet de hele webpagina is, kunt u ook de tekst selecteren die u wilt vertalen en de tool gebruiken om te vertalen.

Hoewel Engels wereldwijd de meest gebruikte taal is, is er een enorm percentage gebruikers dat de voorkeur geeft aan webinhoud in hun moedertaal. De hierboven genoemde manieren kunnen u helpen de gewenste webinhoud in uw eigen voorkeurstaal te lezen.