DHCP is niet ingeschakeld? DHCP inschakelen in Windows 10

Internet Protocol (IP) -netwerken gebruiken Dynamic Host Configuration Protocol of DHCP als een gestandaardiseerd netwerkprotocol, aangezien het een veilige en betrouwbare configuratie is. Het stelt gebruikers in staat om dynamisch en transparant herbruikbare IP-adressen toe te wijzen. Als u een DHCP-server op uw netwerk hebt geĂŻnstalleerd en geconfigureerd, kunnen alle DHCP-compatibele clients IP-adressen en gerelateerde raamwerkparameters verkrijgen elke keer dat ze starten en lid worden van het netwerk. Dit helpt enorm bij het verminderen van de tijd die nodig is om computers in een netwerk te configureren en opnieuw te configureren.

Het kan echter voorkomen dat u problemen ondervindt bij het maken van verbinding met internet. Nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn geprobeerd, wordt een foutmelding op het scherm weergegeven met de tekst ' DHCP is niet ingeschakeld '. Als DHCP niet is ingeschakeld op uw Windows-computer, laat dit bericht u zien hoe u DHCP voor Ethernet, Wi-Fi of Local Area Connection in Windows 10/8/7 kunt in- of uitschakelen.

Schakel DHCP in voor Ethernet of Wi-Fi

Open ' Configuratiescherm ', typ ' Netwerkcentrum ' in het zoekvak van het paneel en druk op Enter.

Klik op de link ' Adapterinstellingen wijzigen ' die zichtbaar is onder het scherm 'Netwerkcentrum'. Als u een Ethernet-verbinding gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op de optie en selecteert u 'Eigenschappen'. Als u een breedbandverbinding heeft ingeschakeld, kiest u Wi-Fi en volgt u dezelfde stap als hierboven vermeld.

DHCP

Zoek vervolgens in het venster Ethernet / Wi-Fi-eigenschappen het item ' Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4) ' en dubbelklik erop, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

DHCP is niet ingeschakeld Schakel DHCP in

Als u klaar bent, verschijnt het dialoogvenster Eigenschappen van Internet Protocol versie 4. Om DHCP in te schakelen, vinkt u gewoon de radiovakjes aan die te

  1. Verkrijg automatisch een IP-adres - bovenste gedeelte van 'Algemeen scherm'.
  2. Verkrijg automatisch het DNS-serveradres - onderste deel van het 'Algemene scherm'.

Windows 10 kan nu het IP-adres van de DHCP-server ophalen. Schakel deze opties uit om hetzelfde uit te schakelen.

Als u bevestigt of DHCP is ingeschakeld of uitgeschakeld, voert u de volgende opdracht uit in CMD:

ipconfig / all

Hier ziet u - DHCP ingeschakeld… Ja / Nee.

Als het probleem zich blijft voordoen, controleert u uw firewall-instellingen en zorgt u ervoor dat de firewall uw internetverbinding niet blokkeert. Sommige antivirussoftware kan elke onbekende verbinding standaard blokkeren als maatregel om de beveiliging te versterken. In dit geval kunt u proberen de standaardinstellingen voor de Windows Firewall te herstellen en kijken of dit helpt.

Verwante leest :

  1. DHCP Client Service geeft de fout Toegang geweigerd
  2. Problemen met netwerk- en internetverbinding oplossen.