Beste gratis software voor Windows 10 in 2020

Het beste van het Windows-ecosysteem is dat er veel coole, nuttige gratis software beschikbaar is voor het besturingssysteem. Gratis software is het hart van Windows 10 en als u het beste uit uw Windows 10-pc wilt halen, moet u deze lijst eens bekijken. We moeten toegeven dat de lijst niet uitputtend is en dat verschillende andere in de lijst hadden kunnen worden opgenomen. Bekijk de beste gratis Windows-software en laat ons weten welke u gebruikt of dat u alternatieve suggesties heeft.

gratis software voor Windows 10

Beste gratis software voor Windows 10

 1. Kaspersky Free Antivirus
 2. VLC Media Speler
 3. 7-ritssluiting
 4. Audacity
 5. Ultieme Windows Tweaker
 6. CCleaner
 7. TunnelBear VPN
 8. BitDefender Anti-Ransomware
 9. EASEUS Todo Backup
 10. GIMP
 11. Firefox
 12. FixWin

Hier is een korte introductie met de belangrijkste punten erover. Dat zal u helpen een reden te krijgen waarom u het zou moeten gebruiken.

1] Kaspersky Free Antivirus

Kaspersky Free Antivirus Windows

Het is een lichtgewicht antivirusprogramma dat basale realtime antimalwarebescherming biedt voor Windows-gebruikers, zoals een antivirusprogramma voor bestanden, e-mail en internet, automatische updates, zelfverdediging en quarantaine. Het beste is dat het erg licht is, en als je een alternatief voor Windows Defender wilt, kies dan dit. Wil je iets anders? Bekijk deze gratis antivirussoftware eens.

2] VLC Media Player

Freeware

VLC heeft geen introductie nodig. Het kan de meeste video- en audioformaten op internet afspelen. De kracht van de speler is een groot aantal codecs, plug-ins en extensies, ondersteunt compressie en kan zelfs een scherm opnemen.

3] Archiver met 7 ritssluitingen

7 ZIP-archiefsoftware

Hoewel Windows wordt geleverd met ingebouwde ondersteuning voor archiefbestanden, is 7-Zip de meest veelzijdige als het gaat om functies. Hoge compressie en snelheid is zijn kracht en is beter dan andere. Het ondersteunt ook veel formaten, waaronder WIM-bestanden, RAR5-archieven, UEFI BIOS-bestanden, ext2 / ext3 / ext4-afbeeldingen, GPT, VMDK, VDI-afbeeldingen en QCOW2 met één bestand.

4] Audacity (audio-editor)

Audacity Audio Editor voor Windows

Als er iets is dat na VLC geen introductie nodig heeft, is het Audacity. Het is zowel een audio-editor als een recorder. Het kan achtergrondruis verminderen of verwijderen, audiobestanden splitsen en samenvoegen, ondersteunt plug-ins, effecten en biedt een spectrogramweergavemodus voor het visualiseren en selecteren van frequenties. Als je veel van audiobewerking houdt, gaat er niets boven Audacity!

5] Ultieme Windows Tweaker

Ultimate Windows Tweaker 4 voor Windows 10

Dit is onze in-house zeer populaire freeware waarmee u uw systeem aan uw wensen kunt aanpassen. Maak uw systeem sneller, stabieler, persoonlijker en veiliger met slechts een paar muisklikken. Als u dit gebruikt, kunt u het gebruik van de complexe Windows 10-instellingen overslaan en al deze openen via de Windows 10-instellingen-app, de Register-editor of de Groepsbeleid-editor.

6] CCleaner

Cleaner voor Windows

Wilt u alle ongewenste bestanden verwijderen? CCleaner is de beste Windows-tool voor het opschonen en optimaliseren van ongewenste bestanden en tijdelijke bestanden die u op Windows kunt hebben. Het wordt geleverd met een ingebouwd hulpprogramma voor het opschonen van schijven, een registeropruimer, een optie om programma's te verwijderen, het opstarten van Windows, browsers, een contextmenu en geplande taken te beheren. Wil je iets anders? Bekijk deze gratis Junk Cleaners eens.

7] TunnelBear VPN

TunnelBear VPN

Op zoek naar een gratis VPN die gewoon werkt? Bekijk Tubbel Bear. De kracht zit hem in het gemak van functioneren en het ontbreken van complexe interfaces. Het wordt geleverd met trackingbeveiliging, behandelt verbroken verbindingen en meer. Het heeft opties waarmee u gratis bandbreedte kunt 'verdienen'. Wil je iets anders? Bekijk deze gratis VPN-software eens.

8] BitDefender Anti-Ransomware Tool

BitDefender Anti-Ransomware

Ransomware is lastig, en aangezien de meeste anti-ransomware-services worden betaald, wint BitDefender Anti-Ransomware Tool de lijst met beste gratis software voor Windows 10. Het biedt sterke ransomwarebescherming en preventiemogelijkheden om uw Windows-pc te beschermen. Deze gratis tool zal uw Windows-computer immuniseren. Wat het doet is dat het in feite niet toestaat dat uitvoerbare bestanden van % appdata% en % startup% worden uitgevoerd.

Eenmaal geïnstalleerd, kan het u onmiddellijk wijzigen als er ransomware zich op uw pc of een netwerk verbergt. Wil je iets anders? Bekijk deze gratis anti-ransomware-tools.

9] EASEUS Todo Backup

EASEUS Todo Backup Windows

Het is gratis en biedt uitstekende oplossingen voor back-ups. Dat is de kracht van de software. Het biedt-

 • Systeemback-up en -herstel
 • Plan back-ups
 • Schijf Tools
 • Back-upbestanden en mappen
 • Incrementele back-ups
 • Back-up op de externe harde schijf, cd / dvd, FTP-servers voor dubbele bescherming

Dat met een uitstekende gebruikersinterface is niet gemakkelijk te vinden. Het biedt ook twee krachtige functies. Een daarvan is Universal Restore, terwijl een andere de Clone Feature is. Met beide kunt u herstellen naar een systeem met verschillende hardware. U kunt OS naar SSD voor Windows 10 migreren zonder iets opnieuw te installeren. En het kloont snel Windows 10 naar SSD gratis en draagt ​​het besturingssysteem over van de ene SSD naar de andere. Vind je deze niet leuk? Er is andere gratis back-upsoftware beschikbaar.

10] GIMP (beeldbewerking)

GIMP Gratis professionele afbeeldingseditor voor Windows

Als uw taak om afbeeldingen te bewerken iets meer vereist dan MS Paint, dan is het tijd om GIMP te bekijken. Het is een uitstekend alternatief voor Photoshop dat wordt geleverd met tal van tools, community-extensies, ondersteuning en tools. Het kan zelfs Photoshop-bestanden openen.

Als je naar de afbeelding kijkt, moet het duidelijk zijn dat je bijna dezelfde interface krijgt. U kunt lagen aan foto's toevoegen, deze naar behoefte wijzigen, enzovoort.

11] Firefox Quantum

firefox quantum 57

Hoewel Chrome de meest populaire browser is, wint Firefox het vanwege betere prestaties. Het ondersteunt accountsynchronisatie, extensie en alle functies die u van een browser kunt verwachten. Dat, en het is niet zwaar op het geheugen, in tegenstelling tot Chrome. Firefox Quantum is sneller, heeft een mooi ontwerp en is niet zwaar voor de hardware.

12] FixWin (Probleemoplosser)

FixWin 10 voor Windows 10

Dit is onze 2e populaire in-house freeware die u helpt bij het oplossen van Windows-problemen met een snelle oplossing. Hoewel Windows wordt geleverd met een eigen set probleemoplossers, hebben we het overtroffen door alles op één plek te brengen. Het biedt fixes en toegang tot Verkenner, Internet en connectiviteit, Windows 10-instellingen, Systeemwerkset en probleemoplossers. U moet het bij de hand houden, want u weet nooit wanneer u deze Windows Doctor nodig heeft!

Bent u op zoek naar meer categorieën en opties? Bekijk onze samengestelde lijst met gratis Windows-software en freeware die u kunt downloaden.

Hoewel de lijst de beste software uit onze ervaring bevat, weet ik zeker dat er meer zijn. Ze kunnen nieuw zijn, of ze kunnen oud zijn waarvan we niets weten. Dus als u software gebruikt die de moeite waard is, laat het ons dan weten in de comments. Laten we deze lijst met gratis software voor Windows 10 nog beter maken!

gratis software voor Windows 10