Windows 10 herkent de iPhone niet

Windows 10- gebruikers hebben problemen gemeld bij het verbinden met iTunes, waarbij hun iPhone ofwel niet werd gedetecteerd , of hun apparaat werd niet herkend door de computer die op het nieuwste besturingssysteem (OS) van Microsoft draait. Hoewel er geen eenduidige en zekere oplossing is om dit probleem op te lossen, volgen hier enkele eenvoudige oplossingen en oplossingen die kunnen helpen bij het oplossen van dit probleem.

Windows 10 herkent de iPhone niet

Windows 10 herkent de iPhone niet

Voordat u met de oplossing begint, is het belangrijk om eerst te begrijpen waarom een ​​Windows-computer uw iPhone mogelijk niet herkent. Om dit probleem in de eenvoudigste vorm uit te leggen: Apple-producten die in feite iPhone, iPad en MacBook bevatten, passen niet erg goed bij Microsoft Windows, dus als deze twee bij elkaar worden gebracht, communiceren ze niet gemakkelijk. Dit is precies de reden waarom er zo nu en dan nieuwe fouten en bugs verschijnen. En een dergelijke bug doet zich voor wanneer Windows 10 de iPhone niet kan detecteren.

Uit grondig onderzoek naar dit probleem blijkt dat er geen enkele oplossing beschikbaar is om dit probleem op te lossen. Voor degenen die serieus op zoek zijn naar een oplossing, zullen verschillende controles moeten doorlopen, in feite een methode van vallen en opstaan, om te zien of hun probleem wordt opgelost.

1. Start gewoon opnieuw op

Probeer zowel de iPhone als de computer opnieuw op te starten en sluit deze vervolgens opnieuw aan om te controleren of het probleem is opgelost. Ja, dit is de eerste en de zachtste oplossing die kan werken. Als dit niet het geval is, gaat u naar beneden in deze lijst.

2. Probeer een andere USB-poort

Dit probleem kan ook optreden als gevolg van een defecte of beschadigde USB-poort op de computer. Sluit de iPhone aan op een andere USB-poort om dit te verifiëren.

3. Schakel Autoplay in

Verbind je iPhone met je Windows-pc, open het Configuratiescherm en klik op de Autoplay-applet. Zorg ervoor dat de optie Autoplay gebruiken voor alle media en apparaten is aangevinkt. Zoek nu naar het iPhone-apparaat en selecteer de optie Vraag het me elke keer in het vervolgkeuzemenu naast het apparaat. Helpt dit?

4. Installeer alle belangrijke Windows-updates

Zorg ervoor dat het systeem de nieuwste Windows 10-updates heeft bijgewerkt en geïnstalleerd. Om de nieuwste updates te installeren, kunnen gebruikers gewoon naar Instellingen> Update en beveiliging> Windows Update gaan en de updates vanaf hier downloaden.

5. Installeer / installeer de nieuwste versie van iTunes opnieuw

De iPhone is mogelijk niet compatibel wanneer de gebruiker een oudere versie van iTunes met Windows 10 gebruikt. Daarom moet men ervoor zorgen dat hij / zij de nieuwste versie van iTunes heeft geïnstalleerd.

6. Altijd ‘vertrouwen’

Telkens wanneer een iOS-apparaat op de computer is aangesloten, verschijnt een promptbericht met de tekst 'Trust This Computer?'. Gebruikers moeten altijd op "Vertrouwen" klikken, aangezien dit in de meeste gevallen de meest geschikte optie is om het probleem op te lossen.

7. Controleer of de Apple Mobile Device Support-service is geïnstalleerd

Een andere optie is om te controleren of de Apple Mobile Device Support- service is geïnstalleerd. Gebruikers kunnen dit controleren door naar Configuratiescherm> Een programma verwijderen te gaan . Als het niet is geïnstalleerd, moet iTunes opnieuw worden geïnstalleerd. U kunt ook controleren of uw apparaatstuurprogramma's zijn bijgewerkt.

8. Schakel VPN uit

Sommige gebruikers klagen ook dat ze hun iPhone-apparaten niet kunnen verbinden met een Windows 10-pc wanneer VPN is ingeschakeld. Als dit het geval is, probeer dan VPN op het iPhone-apparaat uit te schakelen. Volg de volgende procedure om VPN op uw iPhone uit te schakelen:

  • Open Instellingen op iPhone-apparaat
  • Tik op Algemeen
  • Tik op VPN
  • Tik op Profiel verwijderen
  • Bevestig de actie door nogmaals op Verwijderen te tikken.

9. Windows 10 N- of KN-gebruikers

Als u Windows 10 N- of KN-versies gebruikt, zorg er dan voor dat Media Feature Pack is geïnstalleerd. U kunt het downloaden van Microsoft.

Voor de meerderheid van de gebruikers die problemen ondervonden bij het aansluiten van hun iPhone- en Windows 10-apparaten, loste ten minste een van de bovenstaande oplossingen het probleem op. Als uw Windows 10 de iPhone nog steeds niet detecteert, heeft u mogelijk software of stuurprogramma's van derden die mogelijk conflicteren met iTunes en de services van Apple. Probeer probleemoplossing door een schone start uit te voeren.

Gerelateerd lezen : iOS-apparaat wordt niet weergegeven in iTunes voor Windows 10.

Windows 10 herkent de iPhone niet