Wat is Sedlauncher.exe? Vertoont het een hoog schijfgebruik?

Telkens wanneer een computer langzamer gaat of vastloopt, moet de eerste benadering zijn om Taakbeheer voor schijfgebruik en de programma's die dit veroorzaken te controleren. Als Sedlauncher.exe een hoog schijfgebruik in uw systeem veroorzaakt, lees dan dit artikel door.

Wat is Sedlauncher.exe?

Het Sedlauncher.exe-bestand wordt samen met de Windows Update KB4023057 naar het systeem gepusht en heeft tot doel de snelheid van de Windows Update Service-componenten in het besturingssysteem te optimaliseren. Veel gebruikers hebben echter gemeld dat het proces dat aan het bestand is gekoppeld, in plaats daarvan een hoog schijfgebruik veroorzaakt.

Is Sedlauncher.exe een virus?

Sedlauncher.exe

Het originele bestand voor Sedlauncher.exe is geen virus; het is een Windows systeembestand. Maar cybercriminelen noemen virussen meestal zo dat hun namen lijken op die van echte programma's of processen om detectie te voorkomen. De oorspronkelijke locatie van het bestand bevindt zich in de volgende map:

C: \ Program Files \ rempl

Om te controleren of het proces dat een hoog schijfgebruik in Windows 10 veroorzaakt, een virus is, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Bestandslocatie openen . Als de bestandslocatie dezelfde is als die van het Sedlauncher.exe-bestand, goed en wel. Voer anders een volledige antivirusscan uit op uw systeem.

Moet u Sedlauncher.exe verwijderen of het proces in Taakbeheer beëindigen?

Hoewel het Sedlauncher.exe-bestand nuttig is voor Windows Updates, als het proces dat aan het bestand is gekoppeld een hoog schijfgebruik veroorzaakt en uw computer vertraagt, probeer dan Windows bij te werken naar de nieuwste versie voor het geval Microsoft een oplossing heeft gepusht.

U kunt Sedlauncher.exe uitschakelen vanuit Taakbeheer of het venster Servicebeheer.

De procedures zijn als volgt:

1] Taakbeheer gebruiken

U kunt het proces dat aan het Sedlauncher.exe- bestand is gekoppeld, beëindigen met behulp van Taakbeheer.

Druk op CTRL + ALT + DEL om het venster Beveiligingsopties te openen . Selecteer Taakbeheer om het venster Taakbeheer te openen.

Klik met de rechtermuisknop op de taak Windows Remediation Service en selecteer Taak beëindigen .

Beëindig de taak Windows Remediation Service

Dit zal het proces tijdelijk beëindigen, maar het probleem kan later opnieuw verschijnen nadat u het systeem opnieuw hebt opgestart.

2] Met behulp van de Service Manager

Als de Windows Remediation Service permanent moet worden uitgeschakeld, moet dit gebeuren via de Service Manager. De procedure hiervoor is als volgt:

Houd er echter rekening mee dat zonder Windows Setup Remediation uw updates mogelijk niet soepel verlopen - en daarom raden we u af om deze service permanent volledig uit te schakelen.

Druk op Win + R om het venster Uitvoeren te openen en typ het commando services.msc . Druk op Enter om het venster Service Manager te openen.

Scroll naar Windows Remediation Service , klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen .

Windows-herstelservice

Wijzig het opstarttype in uitgeschakeld .

Beëindig de taak Windows Remediation Service

Druk op Toepassen en vervolgens op OK .

Sla de instellingen op en start uw systeem opnieuw op. Het probleem moet worden opgelost.

Uitschakelen

Ik hoop dat het helpt!

Volgende lezen : Wat is Windows Update Medic Service (WaaSMedicSVC)?

Sedlauncher.exe