Waar is de map Mijn documenten in Windows 10

We hebben mensen zien vragen naar deze map "Mijn documenten". Ik herinner me dat toen ik Windows XP en Windows 7 gebruikte, dit de map was waarin we al onze documenten bewaarden. De andere kant van de vraag zou kunnen zijn dat je zoekt waar je je documenten hebt opgeslagen in Windows 10. In dit bericht, bedoeld voor beginners, zullen we de vragen Waar zijn "Mijn documenten" in Windows 10 vanuit beide punten beantwoorden.

Waar is de map Mijn documenten in Windows 10

Waar zijn mijn documenten in Windows 10

1] Mijn documentenmap

Ondersteuning voor Windows 7 gaat eindigen in januari, en als je eindelijk uw verhuizing gemaakt, dan moet je weten dat My Documents map nu wordt genoemd als documenten map. Net als in Windows 7 is dit de standaard opslaglocatie voor documenten zoals tekstbestanden of andere Microsoft Office-bestanden.

Dus waar bevindt deze map Documenten zich in Windows 10?

1] Toegang via Verkenner

  1. Open Bestandsverkenner (voorheen Windows Verkenner genoemd) door op het pictogram Map zoeken op de taakbalk te klikken.
  2. Onder Snelle toegang aan de linkerkant moet er een map zijn met de naam Documenten.
  3. Klik erop en het toont alle documenten die u eerder had of recentelijk hebt opgeslagen.

2] Uitvoeren gebruiken

Als u het met deze methode niet kunt zien, typ dan in de prompt Uitvoeren% userprofile% \ Documents en druk op enter. Het opent de map Documenten.

3] Startmenu gebruiken

Klik op het menu Start en zoek aan de linkerkant naar een pictogram dat eruitziet als een bestand. Wanneer u de muisaanwijzer erover beweegt, wordt de naam als Documenten weergegeven. Klik om het te openen.

Documentenmaplocatie gewijzigd?

Waar zijn mijn documenten in Windows 10

Heeft de beheerder de locatie van de map Documenten gewijzigd? Als dat het geval is, volg dan deze methode:

  • Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de Verkenner op de taakbalk en klik in het vervolgmenu nogmaals met de rechtermuisknop op de map met documenten
  • Klik op Eigenschappen> Locatie en klik op Doel zoeken om de gewijzigde locatie te openen
  • Om de locatie te herstellen, klikt u op Standaard herstellen, en alles wordt naar de oorspronkelijke locatie verplaatst.

2] Waar worden uw documenten opgeslagen in Windows 10

Zoals ik al eerder zei, biedt Windows dit als een standaardlocatie om documenten op te slaan. Wanneer u een notitieblok gebruikt en het voor de eerste keer opslaat, wordt deze map geopend. U kunt dit natuurlijk altijd wijzigen. Hetzelfde gebeurt met het Microsoft Office-product en Windows geeft er de voorkeur aan om het op te slaan in de map Documenten.

Dus als u niet kunt vinden waar u het document heeft opgeslagen, kunt u de map Documenten openen en controleren of deze daar beschikbaar is. U kunt ook de applicatie gebruiken en het menu " Opslaan als" gebruiken om de laatste map te vinden die u had gebruikt om uw documenten op te slaan.

We hopen dat u deze tip nuttig vindt. Hier vindt u meer tips voor beginners voor Windows 10.