Hoe bureaubladpictogrammen zichtbaar te maken of te verbergen in Windows 10

Het kan voorkomen dat u snel een schoon bureaublad wilt weergeven door alle pictogrammen te verbergen. Als u de bureaubladpictogrammen wilt verbergen of zichtbaar wilt maken, of als uw bureaubladpictogrammen niet worden weergegeven in Windows 10/8/7, dan zal dit bericht u zeker helpen.

Bureaubladpictogrammen zichtbaar maken of verbergen in Windows 10

verberg bureaubladpictogrammen

Klik met de rechtermuisknop op uw bureaublad> Beeld> schakel het selectievakje Bureaubladpictogrammen weergeven uit .

Hierdoor worden de pictogrammen verborgen.

Selecteer de optie om de pictogrammen weer te geven.

Bureaubladpictogrammen ontbreken

Bureaubladpictogrammen ontbreken

Als u merkt dat uw bureaubladpictogrammen ontbreken, typt u gpedit.msc in het menu Start en drukt u op Enter om de Groepsbeleid-editor te openen.

Navigeren naar:

Gebruikersconfiguratie> Beheersjablonen> Desktop.

Selecteer nu de Desktop-map, aanwezig in het rechterdeelvenster. Zoek aan de rechterkant Alle items op het bureaublad verbergen en uitschakelen .

Dubbelklik erop om het eigenschappenvenster te openen.

Met deze instelling worden pictogrammen, snelkoppelingen en andere standaarditems en door de gebruiker gedefinieerde items van het bureaublad verwijderd, waaronder werkmap, prullenbak, computer en netwerklocaties. Het verwijderen van pictogrammen en snelkoppelingen belet de gebruiker niet om een ‚Äč‚Äčandere methode te gebruiken om de programma's te starten of de items die ze vertegenwoordigen te openen.

Indien ingeschakeld , verwijdert deze instelling pictogrammen, snelkoppelingen en andere standaarditems en door de gebruiker gedefinieerde items van het bureaublad, waaronder Prullenbak, Computer en Netwerklocaties.

Zorg ervoor dat de instelling Niet geconfigureerd is om bureaubladpictogrammen weer te geven .

Druk op Toepassen> OK.

Start uw computer opnieuw op en kijk of deze heeft geholpen.

TIP : Dit bericht laat je zien hoe je bureaubladpictogrammen automatisch kunt verbergen in Windows 10.

Overigens, op een gerelateerde opmerking, zal dit bericht je helpen als je bureaubladpictogrammen niet werken. Dit gebeurt meestal als de bestandskoppelingen in de war zijn.

verberg bureaubladpictogrammen