Hoe u de gezondheid van de harde schijf in Windows 10 kunt controleren met WMIC

Hoewel het altijd een goed idee is om regelmatig de gezondheid van uw harde schijf te controleren op fouten en slechte sectoren, is het net zo belangrijk om de harde schijf regelmatig te controleren, als u niet zonder duidelijke reden wilt worden overvallen door een defecte harde schijf. . Harde schijven gebruiken tegenwoordig zelfcontrole-, analyse- en rapportagetechnologie of SMART om de gezondheid te bewaken en signalen uit te zenden als het niet lukt.

Om de status van uw harde schijf te controleren, kunt u de WMIC of Windows Management Instrumentation-opdrachtregel gebruiken . De WMIC is een opdrachtregel- en scriptinterface die het gebruik van Windows Management Instrumentation (WMI) en systemen die via WMI worden beheerd, vereenvoudigt. Met behulp van de WMI-opdrachten kan het u helpen bij het uitvoeren van verschillende beheertaken, waaronder bijvoorbeeld het achterhalen van de computermodelnaam of het serienummer van uw Windows-pc.

Controleer de gezondheid van de harde schijf

cmd-wmic

Open een opdrachtpromptvenster om de gezondheid van uw harde schijf native te controleren in Windows 10/8/7.

Typ eerst het volgende en druk op Enter:

wmic

Typ vervolgens het volgende en druk op Enter:

diskdrive krijgt status

Als de status van uw harde schijf in orde is, ziet u een bericht, OK .

Als Windows problemen ondervindt bij het ophalen van de SMART-informatie, betekent dit waarschijnlijk dat de harde schijf problemen ondervindt en dit wordt weerspiegeld in het bericht dat wordt geretourneerd.

In het geval dat de status van uw harde schijf niet in orde is, kan het een goed idee zijn om de geluiden van een stervende harde schijf in de gaten te houden en een back-up van al uw gegevens te maken, of door gratis back-upsoftware van derden te gebruiken.

Het kan dan een goed idee zijn om te overwegen uw harde schijf te vervangen, aangezien een uitstervende schijf ook kan leiden tot gegevensbeschadiging - voordat deze uiteindelijk doodgaat.

Misschien wil je deze berichten eens bekijken:

  1. Wat is een solid-state drive en wat zijn de voordelen ten opzichte van een harde schijf
  2. Overweegt u uw harde schijf te upgraden? Recycle uw oude harde schijf als een draagbare schijf
  3. Hoe u oude computers veilig en veilig kunt weggooien.