Computergeluidvolume te laag op Windows 10

Als het geluidsvolume op uw Windows-computer te laag is geworden, volgen hier enkele mogelijke oplossingen die u kunt gebruiken om het probleem op te lossen. Het probleem kan worden veroorzaakt door software of het kan hardware-gerelateerd zijn. Windows wordt geleverd met enkele essentiële instellingen die perfect moeten zijn om een ​​goede geluidskwaliteit te krijgen. Als uw computervolume te laag is op Windows 10/8/7 , volgt u deze stappen en kijkt u of iets u kan helpen dit probleem op te lossen.

Het computergeluid is te laag

Doorloop de lijst en bepaal vervolgens welke van de suggesties u als eerste wilt proberen.

  1. Werk het audiostuurprogramma bij
  2. Reinig luidsprekers fysiek
  3. Neem contact op met een ander apparaat
  4. Controleer de communicatie-instellingen
  5. Controleer Loudness Equalization
  6. Verhoog het geluid van de mediaspeler
  7. Voer de probleemoplosser voor audio uit.

1] Werk het audiostuurprogramma bij

Dit is waarschijnlijk het eerste dat in ons opkomt. Welk geluidssysteem u ook gebruikt, het is absoluut noodzakelijk dat u de nieuwste apparaatstuurprogramma's op uw computer hebt geïnstalleerd. Werk dus uw stuurprogramma's bij. U kunt software voor het bijwerken van stuurprogramma's van derden gebruiken, of nog beter, u kunt de tool gebruiken voor uw merk pc, zoals bijvoorbeeld Dell Update Utility, HP Support Assistant, enz. Waarschijnlijk ziet u deze hulpprogramma's vooraf op uw systeem zijn geïnstalleerd.

2] Luidsprekers fysiek reinigen

Als je dezelfde luidspreker lange tijd gebruikt, kan er stof op zitten, waardoor het geluid vaak niet soepel wordt afgespeeld. Controleer of uw luidsprekers zowel van binnen als van buiten schoon zijn. Als dit niet het geval is, maak het dan schoon en test of het beter presteert of niet.

3] Neem contact op met een ander apparaat

Als u dit probleem ondervindt met een Bluetooth-luidspreker of een bedrade luidspreker die wordt geleverd met een woofer, moet u dat apparaat op een ander apparaat aansluiten, zodat u kunt zien of het probleem bij uw computer of de luidsprekers zelf ligt.

4] Communicatie-instellingen

Computervolume te laag op Windows

Dit is een ingebouwde functie voor laag volume waarmee gebruikers betere audio krijgen wanneer u uw computer gebruikt om te bellen of gebeld te worden. Het kan uw geluid tot 100% verminderen. Open het instellingenvenster "Geluid". U kunt ernaar zoeken in het zoekvak van de taakbalk als u Windows 10 gebruikt. Klik anders met de rechtermuisknop op het volumepictogram in uw systeemvak en selecteer Geluiden . Schakel daarna over naar het tabblad Communicatie . Zorg er hier voor dat Niets doen is geselecteerd. Als dit niet het geval is, selecteert u die optie en slaat u uw wijziging op.

5] Loudness-egalisatie

Computervolume te laag op Windows

Dit is een andere instelling die u moet controleren. Als deze optie niet is geactiveerd, hoort u een relatief lager volume. Open opnieuw de instellingen voor "Geluid". In de Playback tab, selecteer het afspeelapparaat en druk op de Properties knop. Ga daarna naar het tabblad Verbeteringen . Selecteer Loudness-egalisatie en sla uw wijzigingen op.

6] Verhoog het geluid van Media Player

Computervolume te laag op Windows

Soms, zelfs als u het volume verhoogt met behulp van het volumepictogram in uw systeemvak, krijgt u een erg laag geluid. Dat komt doordat twee verschillende volumeniveaus werken wanneer u een audiotrack afspeelt, namelijk het volume van de spreker en het volume van de mediaspeler. Zelfs als je het volume van de speaker verhoogt, gebruikt de mediaspeler hetzelfde volumeniveau.

Er zijn twee manieren om het volume van die mediaspeler te verhogen. Ten eerste kunt u de mediaspeler die u gebruikt openen en controleren of het volumeniveau is ingesteld op 100% of niet. Ten tweede kunt u de volumemixer openen vanuit het systeemvak en het nodige doen.

7] Probleemoplosser voor audio

Druk op Win + I-toetsen om Windows-instellingen te openen en ga naar Update en beveiliging > Problemen oplossen . Aan de rechterkant zou u Audio afspelen moeten vinden . Selecteer het en klik op de knop Probleemoplosser uitvoeren en volg de instructies op het scherm.

Ik hoop dat deze suggesties u zullen helpen om uw probleem op te lossen.

Verwante leest:

  • Geen geluid of geluid ontbreekt
  • Problemen met geluidsvervorming in Windows 10
  • Los problemen met geluid en audio in Windows 10 op.
Computervolume te laag op Windows