Hoe Xbox One-controller in Windows 10 te kalibreren

Windows 10 pc ondersteunt Xbox Game Controller . U kunt het aansluiten op uw pc en games spelen die dit ondersteunen. Je kunt ook Xbox Games op pc streamen en de gamecontroller gebruiken om games te spelen als je Xbox One-console en pc erg ver weg zijn.

Dat gezegd hebbende, lijkt de controller vaak niet goed te werken, en als dit bij jou het geval is, moet je de Xbox One-controller mogelijk kalibreren in Windows 10. Dit is precies waar we het in deze handleiding over zullen hebben.

Dit bericht vertelt je hoe je de Xbox One-controller in Windows 10 kunt resetten of kalibreren. Er wordt een wizard uitgevoerd waarmee je al je knoppen voor de verschillende assen kunt testen. Als u klaar bent, kunt u de ingebouwde testtool proberen om te zien of deze correct werkt.

Kalibreer Xbox One-controller

U zult weten of uw Xbox One-gamecontroller moet worden gekalibreerd als u problemen ondervindt bij het spelen van de game op uw pc. Soms vuurt de trigger niet op tijd of is er iets mis met de as van de controller. Ze zullen allemaal resulteren in willekeurige bewegingen tijdens het spelen.

U heeft in dit proces twee opties. U kunt ofwel resetten om de controller terug te brengen naar de standaardinstellingen, of u kunt proberen te kalibreren. We raden u aan het laatste eerst te doen.

 • Verbind de Xbox Controller met je pc met behulp van de USB-kabel.
 • Open Apparaatbeheer om er zeker van te zijn dat het door uw computer wordt gedetecteerd. (WIN + X + M). Als u het niet ziet, klikt u met de rechtermuisknop op uw pc en zoekt u naar hardwarewijzigingen.Scannen naar Xbox-controller op pc met Windows 10
 • Open Configuratiescherm> Configuratiescherm \ Alle configuratieschermitems \ Apparaten en printers.
 • Klik met de rechtermuisknop op het controllerpictogram en selecteer de eigenschappen van de gamecontroller.Kalibreer Xbox One-controller
 • Je hebt hier twee tabbladen:
  • Laat je eerst alle knoppen en triggers van de controller testen en kijken of ze terug reageren.
  • Ten tweede kunt u het terugzetten naar de standaardinstellingen of kalibreren. Selecteer later.Kalibreer de optie in Windows 10 pc
 • Dit zal een wizard starten die de assen van uw controller zal kalibreren.
 • Tijdens het proces zal het u vragen om op verschillende knoppen te drukken, soms de assen laten zoals ze zijn, enzovoort.
 • Je zult veel X-asrotatie, Z-Axis, Dpad-instructies te zien krijgen en het zal even duren om het te voltooien.

Kalibratiewizard in Windows 10 voor controller

 • Eenmaal voltooid, kunt u nu het eerste tabblad proberen dat we hierboven hebben overgeslagen om te zien of uw controller correct is gekalibreerd. Controleer Xbox Controller-kalibratie in Windows 10

Als dit nog steeds niet werkt, kun je ervoor kiezen om de Xbox-controller te resetten. We hadden die optie onder Instellingen gamecontroller.

Dit zou het kalibratieprobleem met je Xbox One-controller op Windows 10 pc moeten oplossen. Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u verbinding maken met een Xbox en deze instellingen ook op Xbox One proberen te wijzigen. Met Xbox One kun je verschillende knoppen toewijzen en ze omwisselen als je aan dat soort instellingen gewend bent.

kalibreer Xbox One-controller in Windows 10