Windows Defender is uitgeschakeld door Groepsbeleid

Windows Defender is het standaard antivirusprogramma op Windows 10. Het is goed genoeg voor de meeste grote gevallen. Daarom hebt u geen optie van een derde partij nodig, tenzij voor extreme gevallen die vrij zeldzaam zijn. Om nog maar te zwijgen, Windows Defender is geen resource-zwijn, dus het zou goed moeten spelen met uw Windows 10-systeem. Nu zijn er momenten waarop Windows Defender niet werkt vanwege groepsbeleid. Dit gebeurt soms, maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je op je gemak te stellen met een paar oplossingen.

Windows Defender is uitgeschakeld door Groepsbeleid

Windows Defender is uitgeschakeld door Groepsbeleid

Als u een Windows Defender-groepsbeleidfout ontvangt waarin staat dat Windows Defender - Deze app is uitgeschakeld door Groepsbeleid, moet u deze inschakelen met de Groepsbeleid-editor, Instellingen of Register. Leer hoe u het moet doen.

Controleer of Windows Defender is uitgeschakeld via Instellingen

Windows Defender is uitgeschakeld door Groepsbeleid

De eerste optie die u hier kunt nemen, is controleren of Windows 10 is uitgeschakeld via de app Instellingen. We doen dit door op Windows Key + I te drukken om de app Instellingen te openen en vervolgens naar Update en beveiliging te navigeren .

Kies Windows Defender in het menu en selecteer vervolgens Windows Defender-beveiligingscentrum openen . Ga bovendien naar Virus- en bedreigingsbeveiliging en zet vervolgens de stap naar Instellingen voor virus- en bedreigingsbeveiliging onderaan.

Zoek Realtime bescherming en schakel deze in als deze nog niet eerder is ingeschakeld. Dit zou alles moeten oplossen.

Als dat niet werkt, zullen we iets moeilijkers moeten doen, dus volg goed.

Schakel Windows Defender in met Groepsbeleid

Windows Defender is uitgeschakeld door Groepsbeleid 1

Start het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R te drukken en zorg ervoor dat u bent aangemeld als beheerder. Typ gpedit.msc in het vak en reis naar:

Lokaal computerbeleid> Beheersjablonen> Windows-componenten> Windows Defender Antivirus.

Dubbelklik in het rechterdeelvenster op Windows Defender Antivirus uitschakelen. Selecteer nu in het dialoogvenster Eigenschappen dat wordt geopend Niet geconfigureerd en druk vervolgens op OK.

Met deze beleidsinstelling wordt Windows Defender Antivirus uitgeschakeld. Als u deze beleidsinstelling inschakelt, wordt Windows Defender Antivirus niet uitgevoerd en worden computers niet gescand op malware of andere mogelijk ongewenste software. Als u deze beleidsinstelling uitschakelt of niet configureert, wordt Windows Defender Antivirus standaard uitgevoerd en worden computers gescand op malware en andere mogelijk ongewenste software.

Start uw computer opnieuw op om de laatste wijzigingen te zien. Als alles goed werkt, dan is dat geweldig.

Tweak het register om Windows Defender in te schakelen

OK, dus het plan hier is om op Windows-toets + R te drukken om het dialoogvenster Uitvoeren te openen, typ vervolgens regedit in het vak en klik daarna op Enter . Als u dit doet, wordt de Windows 10 Register-editor gestart. Zoek naar de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows Defender

Als u daar een DisableAntiSpyware- sleutel ziet, verwijdert u deze.

Als je extra invoer nodig hebt, is dit bericht op Windows Defender uitgeschakeld of werkt het niet.