Windows kon de proxy-instellingen van dit netwerk niet automatisch detecteren

Als u een geel uitroepteken ziet op het netwerkpictogram in het systeemvak en u een foutmelding ontvangt, kon Windows de proxy-instellingen van dit netwerk niet automatisch detecteren , dan zijn hier enkele oplossingen die mogelijk voor u werken. Hoewel het herstarten van de router dit probleem vaak kan oplossen, werkt het vaak niet - en in dergelijke gevallen moet u het probleem verder oplossen.

Windows kon de proxy-instellingen van dit netwerk niet automatisch detecteren

De volgende suggesties zullen u helpen het probleem op te lossen dat Windows de proxy-instellingenfout van dit netwerk niet automatisch op uw systeem kon detecteren:

 1. Controleer de proxyserverinstellingen
 2. Controleer de proxy-instellingen in Windows-instellingen
 3. Verkrijg automatisch het DNS-serveradres
 4. Start de netwerkadapter opnieuw
 5. Scan pc met adware-verwijderingshulpprogramma
 6. Installeer / update netwerkstuurprogramma
 7. Reset internetinstellingen
 8. Schakel antivirus, firewallsoftware of VPN tijdelijk uit
 9. Gebruik de probleemoplosser voor netwerken.

Laten we deze methoden in detail bekijken.

1] Controleer de proxyserverinstellingen

Windows kon de proxy-instellingen van dit netwerk niet automatisch detecteren

Dit is waarschijnlijk de beste oplossing voor dit probleem, aangezien dit probleem meestal optreedt als gevolg van een verkeerde proxyserver. Druk op Win + R, typ inetcpl.cpl en druk op de knop Enter. U kunt ook zoeken naar internetopties in het zoekvak van de taakbalk of Cortana. Schakel na het openen van het venster Internet-eigenschappen naar het tabblad Verbindingen . U zou een knop moeten vinden met de naam LAN-instellingen. Klik erop. Zorg er daarna voor dat de optie Gebruik een proxyserver voor uw LAN niet is aangevinkt. Als het is aangevinkt, verwijdert u het vinkje en slaat u uw wijzigingen op.

2] Controleer de proxy-instellingen in Windows-instellingen

Als u vaak een handmatige proxy gebruikt, moet u dit controleren. Druk daarvoor op Win + I om het paneel Windows-instellingen te openen. Ga na het openen naar Netwerk en internet> Proxy. Controleer aan uw rechterhand of de proxy-instelling correct is ingevoerd. U kunt ook de handmatige proxy uitschakelen en alleen de optie Instellingen automatisch detecteren inschakelen .

3] Verkrijg automatisch het DNS-serveradres

Dit probleem treedt vaak op wanneer u een directe Ethernet-verbinding gebruikt of de Ethernet-kabel via een Wi-Fi-router gebruikt. Als u deze optie Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen niet hebt ingeschakeld , krijgt u mogelijk een foutmelding.

Om te bevestigen, druk op Win + R , typ ncpa.cpl en druk op de knop Enter. U kunt Ethernet of een andere aangesloten netwerknaam vinden. Klik er met de rechtermuisknop op, selecteer Eigenschappen > Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4). Klik vervolgens op Eigenschappen . Controleer in het volgende venster of DNS-serveradres automatisch verkrijgen is geselecteerd of niet. Als dit niet het geval is, moet u dit samen met Automatisch een IP-adres laten toewijzen selecteren .

Opmerking: deze oplossing werkt alleen als u een Ethernet-kabel via een router gebruikt. Het werkt niet als u een directe Ethernet-verbinding heeft.

4] Start de netwerkadapter opnieuw

Elke computer heeft een netwerkadapter die gebruikers helpt om de internetverbinding te krijgen. U kunt die netwerkadapter opnieuw opstarten en controleren of deze werkt of niet. Druk daarvoor op Win + R , typ ncpa.cpl en druk op Enter. Klik nu met de rechtermuisknop op de naam van het verbonden netwerk en selecteer Uitschakelen . Klik na een minuut opnieuw met de rechtermuisknop op hetzelfde en selecteer Inschakelen .

5] Scan pc met adware-verwijderingshulpprogramma

Soms kunnen adware en malware de proxyserverinstellingen automatisch inschakelen of intern een aantal andere wijzigingen aanbrengen. Daarom krijgt u mogelijk een foutmelding wanneer u probeert de pc met internet te verbinden. Daarom is dit een goed idee om uw volledige systeem te scannen met een betrouwbare tool voor het verwijderen van adware zoals AdwCleaner.

6] Installeer / update netwerkstuurprogramma

Hoewel Windows 10 het netwerk detecteert zonder nieuwe stuurprogramma's te installeren, moet u mogelijk opnieuw installeren of uw netwerkstuurprogramma bijwerken.

7] Reset internetinstellingen

Als u de instellingen van Internet Explorer opnieuw instelt, kunt u dit probleem mogelijk ook oplossen, aangezien alle aanvullende wijzigingen die door de gebruiker of het systeem zijn aangebracht, worden verwijderd. Met deze optie kunt u de fabrieksinstellingen herstellen. Druk daarvoor op Win + R , typ inetcpl. cpl en druk op de Enter-knop. Schakel over naar het tabblad Geavanceerd en klik op de knop Reset . Klik in het volgende venster nogmaals op de knop Reset. Start daarna uw pc opnieuw op en controleer of u een geldige internetverbinding krijgt of niet.

8] Schakel antivirus, firewallsoftware of VPN tijdelijk uit

Als u onlangs een antivirus-, firewallsoftware of VPN-app heeft geïnstalleerd, moet u deze voor een korte tijd uitschakelen om te controleren of ze een probleem veroorzaken of niet. Soms kan dergelijke software problemen veroorzaken met betrekking tot zowel inkomende als uitgaande verbindingen.

9] Reset TCP / IP

Door TCP / IP opnieuw in te stellen, kan dit probleem worden opgelost als het probleem optreedt als gevolg van corruptie.

10] Gebruik de probleemoplosser voor netwerken

Het paneel Windows-instellingen wordt geleverd met een probleemoplosser waarmee u verschillende internetproblemen kunt oplossen. Om dit te gebruiken, drukt u op Win + I om Windows-instellingen te openen. Ga vervolgens naar Update en beveiliging> Problemen oplossen . Klik aan uw rechterkant op Internetverbindingen en voer de probleemoplosserknop uit en volg de instructies op het scherm.

Verwante leest:

 • Problemen met netwerk- en internetverbinding oplossen
 • Hoe Unidentified Network
 • Windows kan de netwerkinstellingen niet van de router ophalen
 • Windows 10 kan geen verbinding maken met internet
 • Geen internettoegang in Windows 10
 • Los Windows 10-connectiviteitsproblemen op met hotspots en Wi-Fi-adapters
 • Bericht over beperkte netwerkverbinding.